Teljes a Vodafone 4G lefedettsége a Balatonon

forrás: Prím Online, 2015. június 8. 16:38

A nyári szezon kezdetére és az iskolai tanév végére a Vodafone közel 100%-os kültéri 4G lefedettséggel várja a Balatonon a nyaralókat, jelentette be Diego Massidda vezérigazgató hétfőn a Vodafone legújabb üzletének megnyitóján.

A vezérigazgató emlékeztetett rá, hogy a  Vodafone tavaly novemberben Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, miután a 2014 őszén lezárult frekvenciapályázaton 30,2 milliárd forintos ajánlatával el nyerte a 4G/LTE szolgáltatás elindításához szükséges 800 MHz-es és 2600 MHz-es frekvencia tartományt. 

A vállalat a korábbi terveknek megfelelően folytatja az országos 4G hálózat kiépítését, mondta Amrita Gangotra műszaki vezérigazgató-helyettes, aki beszámolt arról is, hogy csak Siófokon 10, a Balaton környezetében pedig több mint 100 bázisállomás biztosítja az itt lakóknak és a nyaralni, kikapcsolódni érkezőknek a kitűnő 4G-élményt.

A Vodafone 4G szolgáltatását valamennyi lakossági és üzleti Red/Red EU  szolgáltatáscsomag, valamint a lakossági Go+ és Mobilnet XL csomagok, illetve a Vállalkozói  Osztható, valamint Okos Ráadás csomagok előfizetői érhetik el külön díj nélkül.

A Vodafone országosan 98,4 százalékos kültéri lefedettségű mobilinternet hálózatán az ország nagy részén már ma is elérhető a 42Mbps sávszélesség, ami a 4G szolgáltatás aktiválásával egyre többek számára 75 Mbps-re fog nőni. A hálózaton a 4G-képes telefonnal, vagy táblagéppel rendelkező felhasználók minden eddiginél stabilabb és gyorsabb online szolgáltatásokat vehetnek igénybe mobiljukon, villámgyorsan tölthetnek fel és le nagyméretű file-okat, videókat, vagy akár filmeket is.

Azok az előfizetők, akik nem csak a Balatonon tervezik az idei nyaralásukat, hanem külföldre is utaznak, a Vodafone Red EU csomagokkal az Európai Unióban, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország területén ugyanúgy használhatják telefonjukat, mintha itthon lennének.

A Red EU szolgáltatáscsomagok 9990 Ft-os havidíjtól nyújtanak korlátlan belföldi beszélgetést és üzenetküldési lehetőséget előfizetői számára, akik a forradalmi Red EU Roaming opcióval az érintett országokban a hazai adatforgalmi keretükkel internetezhetnek és korlátlanul telefonálhatnak, vagy küldhetnek üzenetet magyar számokra.