Közigazgatási mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt hirdet a BME

forrás: Prím Online, 2015. június 11. 13:26

Az idei évben első alkalommal hirdeti meg a BME Mobil Innovációs Központ a „Közigazgatási mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt”. A versenyre 18 és 28 év közötti fiatalokból álló csapatok jelentkezését várják, akik ötletes, jól működő, a közigazgatásban használható alkalmazások prototípusát fejlesztik ki valamelyik elterjedt mobil platformra (Android, iOS, Windows Phone).

A felkészülést a nyár folyamán három alkalommal mentorációs napok támogatják, ahol konzultációs lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek (a részvétel nem előfeltétele a versenyre történő nevezésnek). A szervezők segítséget nyújtanak azoknak is, akiknek van egy jó ötletük, de nincsenek csapattársaik; vagy jártasak a mobilfejlesztésben, de jelenleg nincsen a közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazás-ötletük, amelyet megvalósíthatnának.


Az alkalmazások értékelésekor a zsűri vizsgálja az alkalmazások eredetiségét, a megvalósítás során alkalmazott megoldásokat, felhasználói élményt, valamint a forráskód és a dokumentáció minőségét is.


A verseny nevezési határideje: 2015. szeptember 16. szerda, éjfél.


A legjobb alkalmazásokat nevező csapatok alkalmazásaikat 2015 őszén, egy egynapos zárókonferencia keretében mutathatják be.


A verseny részletes kiírása, a nevezési feltételek, valamint a mentorációs napok tervezett programja a 1appkozig.mik.bme.hu oldalon olvasható.