Szeretnek-e a robotok múzeumba járni?

forrás: Prím Online, 2015. június 14. 09:15

Június 20-án lesz a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat, melyben a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is részt vesz. A Műszaki Tanulmánytárába látogathatnak a robotok is.

 

Június 20-án Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumba látogatnak a robotok, köztük a Műegyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszékének gondolkodó, problémamegoldó robotja, a legendás, 1961-es Szegedi Robotember és még sok-sok kisebb-nagyobb társuk.

 

Az egész napos programban lesz még játékrobot-kamarakiállítás, „robotsimogató”, és robotkereső verseny, melynek keretében a moziból és televízióból ismert híres robotokat kell megkeresni a múzeum kiállításaiban.

 

A legkisebbeket ingyenes arcfestés, kreatív robottervező műhely és múzeumpedagógiai foglalkozás várja, a felnőtteket pedig az 1957-ből származó, gyönyörűen felújított televíziós közvetítő-kocsival, folyamatos kvízjátékkal, izgalmas előadásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, valamint a kihagyhatatlan sörsátorral és fúvószenekari koncerttel készülnek.

 

A rendezvényen részt vesz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyermekbarát jegesmedvéje is. A Műszaki Tanulmánytár június 20-án 10.00-től éjfélig várja a látogatókat. A Műszaki Tanulmánytárba érvényes belépőt aznap 10 és 16 óra között fél áron lehet megvásárolni. Természetesen a Műszaki Tanulmánytárban a Múzeumok Éjszakájára érvényes karszalag is megvásárolható.