A Street View-val a Yosemite hegységet is megmászhatjuk

Czipperer Dia, 2015. június 26. 17:18

Új funkcióval bővült a Google Street View. A szolgáltatás újdonsága révén akár virtuálisan hegyet is mászhatunk. A keresőóriás első dobása ezen a téren az El Capitan hegység, a Yosemite Nemzeti Parkban.

El Capitan neve két szempontból is ismerős lehet. Egyrészt az Apple legújabb asztali operációs rendszer ezt a nevet viseli, másrészt ez az első olyan hegység, melyet a Street View révén virtuálisan is bebarangolhatunk.

 

A vállalat blogposztjában számolt be új tervének első eredményéről, miszerint a felhasználók akár már a fotelből is hegyet mászhatnak. A Google Street View ugyanis a jövőben vertikális élményt is kínál, így akár egy több száz méteres hegy tetejére is eljuthatunk az egérrel navigálva. 

 

A legelső hely a gyűjteményben az El Capitan hegység, mely 3 ezer lábmagas, azaz mintegy 900méter. A képeket tapasztalt hegymászók, Alex Honnold, Lynn Hill és Tommy Caldwell készítették. Az ő túrájuk révén tehát nem csupán 360 fokos túrákat tehetünk a hegy körül, hanem akár virtuálisan fel is mászhatunk rá.
 

 

 

A vállalat blogbejegyzése szerint a kamerákat szigorúan rögzítették, hogy le ne essenek a magasból. A hegymászók egy teljes éjszakát a falon töltöttek, hogy még teljesebb vizuális élményt nyújtsanak a helyről és a nemzeti parkról.

 

Az is fontos volt, hogy a kamerákat a megfelelő szögben tartsák annak érdekében, hogy jó felvételek készüljenek. Íme, a mászás során született képek teljes gyüjteménye és egy felvétel a kalandos munkáról.

 

 

Forrás: Mashable.com