Sikeres kampány a viselkedésalapú online hirdetésekről

forrás: Prím Online, 2015. június 30. 11:28

 A kampány elsődleges célja az volt, hogy felhívják a fogyasztók figyelmét, arra, hogyan hozhatnak döntéseket az érdeklődésalapú reklámokkal kapcsolatban. A hazai digitális ipar kiválóan teljesítette vállalását, így közel négy millió hazai felhasználóhoz jutott el az egységes üzenetű európai kampány.

 A digitális ipar Brüsszelben, az EU-val folytatott tárgyalásokon tett ígéretet arra, hogy aktívan részt vesz a fogyasztók tájékoztatásában az ún. OBA (viselkedésalapú digitális reklámozás) sajátosságairól. A www.youronlinechoices.eu honlap már valamennyi európai nyelven elérhető, ahol a digitális felhasználó részletes információt kap és rendelkezhet adatainak kezeléséről is. 

 
Az edukációs kampány célja az volt, hogy a fogyasztókat tájékoztassa a honlapról, a viselkedésalapú online hirdetések működéséről, a döntési lehetőségeikről és tájékozottságuk növelésével erősítse a bizalmat az online hirdetések iránt. 
 
A kampány annak a hazai és európai szándéknak/stratégiának része, amely szerint a fogyasztói tájékozottság kiemelten fontos, és amelyben az ipar aktív szereplőként, a megoldás részeseként kíván közreműködni. A honlap létrehozása és a kódexben megfogalmazott szabályok után a kampány egy újabb fontos lépés a digitális világ önszabályozása területén – hangsúlyozta Fazekas Ildikó az ÖRT főtitkára.
 
A kampány az EDAA (European Interactive Digital Advertising Alliance), az IAB Hungary és az Önszabályozó Reklám Testület együttműködésében, valamint a hazai digitális média és szolgáltatók aktív közreműködésével valósult meg. A kampányhoz a médiumok és szolgáltatok széles köre - 444.hu, Adaptive Media, Adverticum, CEMP SH, CM Sales, CTnetwork, Gemius Hungary, Gmedia, Használtautó.hu, Infinety, Jófogás.hu, RTL Klub, Napi.hu, Nosalty, Origo Media Group, TV2 - ajánlotta fel felületeiket és szolgáltatásaikat.
 
Büszke vagyok erre a példaértékű hazai digitális piaci összefogásra, amelynek révén az edukációs hirdetések egy hónap alatt közel 26 milliószor jelentek meg és közel 3.75 millió egyedi felhasználóhoz jutottak el – fogalmazott Novák Péter az IAB Hungary elnöke.