A Disney parkokban sem lehet használni a szelfibotokat

Vértes Judit, 2015. június 30. 15:41

A korábbi tiltó táblák és a személyzet figyelmeztetései nem tudták megakadályozni a szelfibotok terjedését a Disney parkokban, ezért a vállalat kiterjesztette a tiltást a park egész területére.

A Disney parkokban eddig is tiltották a szelfibotok használatát a játékok menete közben, de a park területén nem volt tilos az eszköz használata. A tiltó táblák ellenére azonban többen próbáltak a legveszedelmesebb pillanatokban készíteni magukról képet, ami balesetveszélyes és károkat okozhat.
 


Múlt héten az egyik hullámvasutat kellett lezárni, mert valaki a legmagasabb pontján próbált szelfizni. Nem ez volt az első eset, így a park vezetői úgy döntöttek, a hét elejétől a kaliforniai Disneyland és a Disney World egész területéről kitiltják a veszélyes mobilkiegészítőt. Július elsejétől a Honk Kong-i és a párizsi parkokban is tilos lesz bevinni.

 

A biztonsági őrök a park bejáratánál ellenőrzik a táskákat, és a selfie botot a látogatás idejére  bejáratnál kell hagyni. A tiltásról értesítik a parkokhoz tartozó hotelek lakóit, illetve a parkolókban is informálják az odaérkezőket az új szabályról.

 

Forrás: Theverge.com