Az amerikai megarobot megküzd japán ellenfelével

Vértes Judit, 2015. július 7. 17:12

A japán Suidobashi Heavy Industries elfogadta a MegaBots’ kihívását. Két hatalmas robot fog megküzdeni egymással életre-halálra.

A japán Suidobashi Heavy Industries és a MegaBots’ vállalat is olyan multi-ton robotokat készít, melyeket a bennük ülő ember irányít. A MegaBots a kihívással szeretné megmutatni az általa készített új óriás robotot, a MegaBot Mark II-t, mely Amerika első mindenre alkalmas óriás robotgépe. Fegyverével paintball golyókat is tud lőni.


Az alapító Suidobashi és az ügyvezető Kogoro Kurata meglepődtek a kihíváson, de elfogadták.  Kurata szerint az óriás robotok a Japán örökség része, hiszen az egyik óriásrobotról szóló manga stílusú rajzfilm, a Gigantor már 1964-ben megjelent.
 

 

A két robot szinte azonos méretű. MegaBot Mark II 4,5 méter magas, és lánctalpakon megy, míg Suidobashi óriása 4m magas, és négy elfordítható keréken gurul.

 

Van azonban néhány különbség, míg a MegaBot II körülbelül 175000$ és mintegy 4,5 tonna, addig a japán ellenfele 1 millió dollárba került, 3,36 tonna, és körülbelül háromszor gyorsabb nála. Gui Cavalcanti elmondta, a japán robot technológiailag fejlettebb, de van egy évük, hogy behozzák, sőt akár le is hagyják.

 

A küzdelem részletei egyelőre még nincsenek meg. Keresik a helyszínt, illetve tervezik a küzdelem menetét, szabályait. A küzdelem nem veszélytelen a robotokat irányító emberek számára, így még sok feladat vár a szervezőkre. Mindenesetre: kihívás elfogadva.

 

 

 

Forrás: Mashable.com