Sorozatban érkeznek a felhőkompatibilis nyomtatók a Xeroxtól

forrás: Prím Online, 2015. július 8. 14:48

Ezek a felhőkompatibilis nyomtatók közvetlenül kapcsolódnak az internethez, és nem kell külön beállításokat végrehajtani rajtuk ahhoz, hogy a nyomtatni lehessen velük a felhőből.

A munkahelyek és a munkavállalók mobilabbá válása az irodatechnikai berendezések piacán is változásokkal jár, és a dokumentumkezelés sem lesz a jövőben helyhez kötött feladat. A Xerox is kiemelt figyelmet fordít a mobil nyomtatási megoldások fejlesztésére. Ennek részeként folyamatosan dolgoznak többek között azon, hogy a vállalat nyomtatóin, multifunkciós berendezésein elérhető legyen a Google Cloud Print technológia, ami lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók az androidos okostelefonjukon, tabletjükön, laptopjukon tárolt dokumentumaikat bármikor, bárhonnan kinyomtassák. Ezek a felhőkompatibilis nyomtatók közvetlenül kapcsolódnak az internethez, és nem kell külön beállításokat végrehajtani rajtuk ahhoz, hogy a nyomtatni lehessen velük a felhőből.


Jelenleg a Xerox Google Cloud Print technológiával működő berendezései közé a Xerox WorkCentre 3025, WorkCentre 3215, WorkCentre 3225 és WorkCentre 6027 multifunkciós nyomtatók, továbbá a Xerox Phaser 3020, Phaser 3052, Phaser 3260, Phaser 3610 és Phaser 6022 nyomtatók tartoznak.


A technológia ugyanakkor könnyedén installálható egyszerűbb platformra is. A Google Cloud Print révén a nyomtatási kérések teljesítése hagyományos nyomtatókon keresztül is a menedzselhető abban az esetben, ha a nyomtatóhoz csatlakoztatott Windows rendszerű vagy Mac típusú számítógép rendelkezik internet-hozzáféréssel.