A felhasználók dönthetik el, mi érdekli őket a Facebookon

Czipperer Dia, 2015. július 14. 14:32

Eddig a felhasználók teljes mértékben alá voltak rendelve a Facebook algoritmusának. most azonban változott a helyzet: ők maguk dönthetik el, mi a fontos tartalom számukra.

A Facebook a magyar felhasználók számára is elérhetővé tette azt az opciót, amellyel – egy kis időt rászánva – beállítható egyedi hírfolyam. Eddig ugyanis a közösségi oldalnak által relevánsnak ítélt tartalmak jelentek meg aktivitástól függően, viszont mostantól testreszabható, mi kapjon helyet a hírfolyamon.

 

Amikor egy adott oldalt kedvelünk, reménykedünk benne, hogy találkozunk is a bejegyzésekkel, ám ez nem mindig van így. Ha a Facebook úgy ítéli, nincs meg az elköteleződés, nem is mutatja az adott site posztjait, és sokszor már feledésbe is merül, mit is kedveltünk valójában.

 

Azonban most már arra is van lehetőség, hogy a felhasználók a „like”, vagy a „tetszik” gombra navigálva maguk döntsék el, biztosan szeretnék-e látni az adott oldal posztjait, vagy ezt rábízzák a Facebookra vagy az algoritmusra.


A fentebb látható két opció közül lehet választani. Ez tehát azt jelenti, ha nem kedveli valaki folyton az oldal bejegyzéseit, de a „Megjelenítés elsőként” opció mellett döntött a felhasználó, akkor is látni fogja a különféle bejegyzéseket, naprakészen.

 

Jó hír, hogy nem csupán oldalak esetében lehet ezt megtenni, hanem személyeknél is működik. A hírfolyam beállításainál adható meg ez a lehetőség. Ki kell jelölni azokat az embereket, oldalakat, akik érdekesek lehetnek, és a jövőben az általuk közzétett tartalmak biztosan megjelennek majd.

 

Egy adott felhasználó legfeljebb 30 oldalt vagy személyt választhat ki, ám ezek sorendje nem befolyásolja a megjelenítést.