Ismeretlen támadók ellen készít fel az idei ITBN

forrás: Prím Online, 2015. július 16. 10:57

 

Az ITBN idén új helyszínen, néven és megújult regisztrációs metódussal várja az IT-biztonsági szakmát, üzleti döntéshozókat és a téma iránt érdeklődő közönséget. Az idei eseményt az FBI Kibervédelmi Divíziójának egyik vezetője nyitja meg. Az ITBN fő témája 2015-ben „Harc az ismeretlennel”, így az előadók arra az elsőre lehetetlennek tűnő feladatra vállalkoznak, hogy megoldást találjanak az olyan támadások kivédésére, amikről legtöbbször azt sem tudni, honnan érkeznek. 

 A hagyományosan szeptember 23-24-én rendezett esemény ITBN CONF-EXPO néven folytatódik, aminek 2015-ben a Groupama Aréna ad otthont. Az ITBN CONF-EXPO-n, az elmúlt évekhez hasonlóan számos nemzetközi információbiztonsági tanácsadó is előadást tart, úgy, mint az FBI Kibertechnikai területének az Amerikai Egyesült Államokból érkező egyik vezetője is, aki az FBI kiberbűnözéssel kapcsolatos erőfeszítéseiről számol majd be a rendezvény közönségének. 

Szintén az esemény vendége lesz - a hazánkban először előadó – Prinya Hom-anek. A több mint 20 éves IT múlttal rendelkező szakembert a dél-ázsiai egyik régió információbiztonsági úttörőjeként tartják számon, jelenleg – számos betöltött pozíciója mellett – a Thaiföldi Igazságügyi Minisztérium kiberbiztonsági specialistája. Saját IT biztonsági cégének irányítása és piaci tevékenysége mellett az ISC, az ISACA, a TISA és az itSMF boardjainak tagja, a thaiföldi biztonsági szolgálatok tanácsadója. Szerteágazó gyakorlati tudását elméleti síkon is kamatoztatja, hiszen több mint 130 szakmai cikk publikálása mellett négy egyetem és a Thai Királyi Rendőr Akadémia állandó oktatója is. Többek között ő is arra az égető problémára igyekszik választ adni előadásában, hogy hogyan védjük meg informatikai rendszerünket az olyan támadásoktól, melyekről azt sem tudjuk, hogy honnan érkeznek. Az idei ITBN központi témája „Harc az ismeretlennel”, utalva arra, hogy a biztonsági szakembereknek gyakran olyan támadókkal kell szembenézniük, akik kiléte és motivációja mindvégig rejtve marad.  Az idei ITBN CONF-EXPO a fel nem ismert károkozók, lenyomozhatatlanul kiszivárgott adatok és lefülelhetetlen hackerek elleni harc eszközeinek, katonáinak és módszereinek bemutatását tűzte célul.

 
Az ITBN CONF-EXPO-n az elmúlt évekhez képest számos változással találkozhatnak az előadók, a kiállítók és az érdeklődők egyaránt. A látogatók igényeihez alkalmazkodva a prezentációkat csak szigorú előzetes felmérést követően adhatják elő. Emellett az eseményen részt vevő szponzorok is sokkal hatékonyabban szűrt látogatói közönséggel találkozhatnak, hála az újonnan bevezetett regisztrációs rendszernek. A rendezvény nívóját tovább emeli a vadonatúj helyszín is, a Groupama Aréna nyújtotta lehetőségek maximális kihasználásával ugyanis sokkal nagyobb hangsúlyt kap a rendezvény - nevében is megjelenő - expo volta. Az új helyszín tágas kiállítóterei, választható méretű előadó helyiségei, interaktív bemutatók megtartására alkalmas különtermei és VIP lounge biztosítják a rendezvény színvonalához méltó körülményeket.