A Microsoft a Google-lel együttműködve veszi fel a harcot a bosszúpornó oldalakkal

Czipperer Dia, 2015. július 23. 13:24

A Google júniusi kezdeményezéséhez csatlakozva a Microsoft is úgy döntött, száműzi a bosszúpornó oldalak linkjeit. A felhasználók jelezhetik a visszaéléseket.

Mint ahogy arról már mi is beszámoltunk, a Google minden olyan linket kiiktat keresőjéből, mely bosszúpornó oldalakra navigálja a felhasználókat. A kezdeményezéshez most a Microsoft is csatlakozott, aki szintén kitiltja majd az ilyen jellegű oldalak linkjeit Bing keresőjéből, Xbox Live játék hálózatából, valamint a OneDrive-ból is.

 

A bosszúpornó oldalakon általában olyan tartalmak – képek, videók – vannak, amelyek az illető beleegyezése nélkül kerültek fel az oldalra, a bosszú szándékával. Sokszor férfiak tesznek közzé ilyen jellegű tartalmakat volt barátnőjükről.

 


A sértettek maguk is bejelenthetik, ha hasonlót tapasztalnak. A Mindkét vállalat létrehozott egy saját oldalt is, ahol bejelenthetik a visszaéléseket.

 

Azt azonban fontos tudni, hogy sem a Google, sem pedig a Microsoft nem távolítja el ezeket a tartalmakat, csupán az oldalakra mutató linkeket iktatja ki a keresőkből, így nehezebb lesz rátalálni a kifogásolt tartlmakra.

 

Forrás: Mashable.com