Mozgásérzékelő ruhát fejlesztő cégbe fektet a Széchenyi Tőkealap

MTI Sajtóadatbank, 2015. augusztus 10. 13:20

Az emberi mozgás digitalizálását és ergonómiai elemzését végző mozgásérzékelő felszerelést fejlesztő vállalkozásba fektetett be a Széchenyi Tőkealap, 60 millió forint értékben.

A Széchenyi Tőkealap hétfői közleménye szerint az AXS ergonómiai kiértékelő rendszer jelenleg egyedülálló a piacon. Teljes körű, pontos digitális mozgásérzékelésre a jelenleg elérhető rendszerek nem alkalmasak. Az AXS Motionsystem Kft.-ben a Széchenyi Tőkealap  60 millió forintos tőkeemelést  hajtott végre, amelyhez összesen további 25 millió forint értékű, pénzbeli és nem pénzbeli magántőke társult. A győri Kft. termékeinek fejlesztését az Audi és a Széchenyi István Egyetem szakembereivel közösen tervezi.
 

Az ötéves fejlesztői munkával létrejött rendszer egyedülálló módon képes üzemi és ipari körülmények között, a termelési folyamat zavarása nélkül, például a munkafolyamat során kifejtett erőhatásokra, környezeti hatásokra és életfunkciókra vonatkozó pontos ergonómiai méréseket végezni. A felszerelés hasznosítható a munkavállalók teljesítőképességének egzakt mérésében, illetve az élsportolók mozgásának rögzítésében és elemzésében is.