Ki lesz 2015 legjobb informatikai újságírója?

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 11. 14:22

Idén is elindul a Kovács Attila díjért való küzdelem. A szervezők azt a magyar újságírót szeretnék megtalálni, aki ebben az évben a nyomtatott vagy az elektronikus médiában (TV, rádió, internet) a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítéséért.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) ebben az évben is közösen hirdeti meg az „Az év informatikai újságírója” díjat.

A három szakmai szervezet olyan újságírót kíván elismerni, aki 2015-ben készült cikkeiben, riportjaiban, műsoraiban vagy blogbejegyzéseiben átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel együtt járó veszélyekre, és akinek művei az infokommunikációs technológia adta lehetőségek széles körű kiaknázására ösztönöznek.

A díjra nem csak jelölni, hanem önállóan pályázni is lehet. A díj a szakmai és erkölcsi elismerésen túl plakettet és 100 000 Ft pénzjutalmat is magában foglal. A kiírók 2015. október 9-ig, az NJSZT honlapján várják a pályázatokat és jelöléseket.

Kapcsolódó weboldal