Pörög az új magyar EU-s pályázati oldal

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 26. 14:22

Egy hónappal ezelőtti elindítása óta mintegy 210 ezres oldalletöltést ért el a brüsszeli közvetlen forrásokat ismertető pályázati honlap, a www.palyazatokmagyarul.eu oldal - közölte Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.

A tárca sajtóközleménye emlékeztet arra, hogy a közvetlen közösségi forrásokkal kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos és a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója az eseményen felidézte: a 2014-2020 közötti ciklusban több mint 130 milliárd euró értékű közvetlen forrás nyílik meg, amelyre közvetlenül Brüsszelnél, angol nyelven beadott pályamunkával lehet pályázni. Kiss Antal hangsúlyozta, a könnyen átlátható és kezelhető internetes oldalon magyar nyelven olvashatóak a Brüsszel által a tudomány és innováció, a közigazgatás, az oktatás és ifjúság, a vállalkozásfejlesztés, a környezet, a kultúra, valamint az egészség és a sport területére kiírt pályázati lehetőségek.

A látogatók egyharmada - nem véletlenül - a vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos kiírásokra volt kíváncsi, ezt követték az oktatást, a kultúrát, a civil szférát és a sportot érintő pályázatok oldalletöltései - tette hozzá.

A miniszteri biztos ismertetése szerint az oldalon részletesen megtalálhatóak az adott pályázatok leírásai: a pályázók néhány kattintással - a megfelelő pályázatot kiválasztva és egy adatlapot kitöltve - juthatnak el a megfelelő felkészültséggel és nyelvtudással rendelkező, tanúsítvánnyal pályázatíró cégekhez. Jelenleg kilenc ilyen cég segít a pályázatok menedzselésében és végkövetésében - mondta Kiss Antal.