Elindult a Vodafone Big Bike Challenge

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 7. 16:51

A Vodafone 6 magyar munkatársa is részt vesz a Nagy-Britanniát hosszában, Land’s End és John O'Groats között átszelő Deloitte Ride Across Britain jótékonysági kerékpár túrán. Az 5 ország munkatársaiból álló 115 tagú nemzetközi Vodafone csapat 9 nap alatt több mint 1500 kilométert tesz meg. Magyarországot a Vodafone Szolgáltató Központjának (VSSB) csapata, Viczián Gyöngyi, Szabó Adrienn, Babák Dóra, Csővári Ágnes, Sándor Balázs és Kovács Markel Milán képviseli.

M2M megoldás a nyeregtáskában

A túrát és a magyar résztvevők teljesítményét itthonról a Vodafone Magyarország M2M megoldásán alapuló IneTrack GPS alapú valós idejű nyomkövető rendszer segítségével lehet élőben követni. Az M2M-es nyomkövetési megoldás a hétköznapokban is működik, az ingyenes alkalmazás rendelkezésére áll az androidos okostelefonok használóinak. Az app rögzíti az útvonalat, sebességet és a szabadban megtett távolságot. Ugyanilyen nyomkövető készülékekkel vannak felszerelve azok a mentőkutyák is, akik a Vodafone Magyarország Alapítvány és a Cserhát Mentőkutyás Egyesület közös, Vodafone az eltűnt személyek felkutatásáért elnevezésű programban dolgoznak.

 



A kerékpár túra résztvevőinek különleges vizuális élményben lehet részük, hiszen útjuk közben megcsodálhatják a Szigetország legszebb részeit. Emellett a távot teljesítők az átlagosan napi 174 kilométeres kerékpározással fizikailag is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, hiszen körülbelül akkora megterhelésnek lesznek kitéve, mintha 13 alkalommal megmásznák a franciaországi Alpe d’Huez-t, vagy majdnem kétszer a Mount Everestet.

A szeptember 5. és 13. között zajló túra alatt gyűjtött adomány is hozzájárul a nagy cél, azaz az 1 millió angol font összegyűjtéséhez. Az adomány célja, hogy a nemzetközi Vodafone Alapítvány „hordozható iskola”, azaz Instant Network Schools programjának segítségével a Kongói Demokratikus Köztársaság területén működő menekülttáborokban élő gyermekek és fiatalok számára is elérhetővé váljon a digitális oktatás lehetősége. A programot Magyarországon a 13670-es ingyenes szám hívásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni a túra teljes időtartama alatt.