A Facebook Messenger a második legnépszerűbb alkalmazás az USA-ban

Czipperer Dia, 2015. szeptember 9. 15:31

A comScore legfrissebb adatai szerint a Facebook után a vállalat saját csevegőalkalmazása, a Facebook Messenger a második legnépszerűbb applikáció az Egyesült Államokban. 

A Facebook népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a comScore legfrissebb adatai szerint a közösségi oldal alkalmazása jelenleg a legnépszerűbb mobilapp az Egyesült Államokban. A júliusi adatok szerint pedig a Messneger csevegőalkalmazás is előkelő helyen szerepel, a listán második.

 

Mindez nem is tűnik olyan meglepőnek annak fényében, hogy a Facebook erőteljesen ösztönzi a felhasználókat a Messenger használatára. Bár egyelőre még a hivatalos Facebook appon keresztül is lehet üzeneteket küldeni, a vállalat célja, hogy a Messenger egy különálló alkalmazás legyen, és a Facebook-barátok közötti üzenetküldés, csevegés funkcióját töltse be, a hivatalos alkalmazásból pedig kiiktassák ezt a lehetőséget.

 

A comScore adatai szerint az USA felnőtt lakosságának 73,3%-a használja a Facebookot, 59,5% pedig a Facebook Messengert. Harmadik helyen a YouTube áll, nem sokkal lemaradva, 59,3%-kal.

 

A listán azonban (lásd alább), nem ez a kettő csupán a Facebook-tulajdonú alkalmazás. Az Instagram fotómegosztó app 9. helyen áll (38,7%).

 

 

Forrás: Übergizmo.com; nyitókép: thegeekbyte.com