Egy Huawei készülék érintett a G Data tesztjében, melyben kémprogramot találtak a mobilokon

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 10. 14:11

A Huawei hivatalosan is reagált a G Data hírére, miszerint előre telepített kémprogramot találtak a G Data tesztelői Németországban különböző kínai gyártók készülékein (Huawei, Lenovo, Xiaomi).

 

A Huawei elmondása szerint egyetlen olyan készülékük van, amely érintett a G Data tesztjében, amely különböző kínai gyártók készülékein kémprogramot talált.

A német sajtóban megjelent, majd itthon is több helyen átvett és közölt hírre a Huawei Technologies Hungary a következőket reagálja:  A G Data vonatkozó tesztjében egyetlen egy Huawei készülék érintett. Ez egy Huawei G510-es típusú mobiltelefon, amelyre egy harmadik fél  - a Huawei tudta nélkül – telepített úgynevezett malware-t, kémprogramot.  A Huawei eredeti szoftvere ezt a programot nem tartalmazza. A hivatalos márkakereskedőknél vásárolt eredeti szoftverrel rendelkező készülékek biztonságosak, szintén nem tartalmazzák ezt a programot, miként azt a G Data is említette. A G510-es típusú mobiltelefon egyébként nincs a Huawei magyarországi termékportfóliójában.

A Huawei számára elsődleges a kiberbiztonság és így a felhasználók védelme, ezért mindent megtesz a biztonsági rések kiküszöbölése érdekében. A vállalat forró drótot üzemeltet arra az esetre, ha valaki egyébként bármilyen Huawei termékben biztonsági sebezhetőséget észlel:  psirt@huawei.com, s a Huawei minden – akár az elektronikusan, akár a személyesen érkező -  bejelentést kivizsgál és segít.