Internet Hungary: a közösségi média az Iszlám Állam titkos fegyvere?

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 22. 11:54

Teljes pályás letámadással érkezik a digitális forradalom: szakemberek azt jósolják, három-négy év múlva megrengető erejű változásokra kerül sor az élet minden területén. A szeptember végén megrendezendő Internet Hungary konferencia nemzetközi és hazai szakértők segítségével, összesen 10 téma köré fókuszálva járja körbe a digitális gazdaság legégetőbb kérdéseit.

Milyen szakmák forognak veszélyben a terjedő automatizáció miatt? Számítógéppel, telefonnal vagy tablettel vásárlunk-e gyakrabban az online boltokból? Tényleg eltörli-e a hagyományos televíziózást a netes tartalomfogyasztás? Hogyan használja virtuóz módon a közösségi médiát az Iszlám Állam háborús célokra? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ szeptember 29-30-án hazánk legjelentősebb digitális-fókuszú szakmai konferenciája, az Internet Hungary.

 

A hagyományosan hatalmas szakmai érdeklődést kiváltó esemény két nap alatt összesen 10 különböző tematikájú, egész napos szakmai fórumnak ad otthont. A kiváló nemzetközi és hazai szakértők a digitális társadalom kialakulásának hazai lehetőségeiről, az átalakuló reklámpiacról, a neuromarketingről, a digitális kereskedelemről, a hazai startupok külpiaci esélyeiről, a legfrissebb közösségi média trendekről, a programozott hirdetésekről, a tartalom marketingről, illetve a HR szakma aktuális kihívásairól tartanak előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket.

 

Mi az Iszlám Állam közösségi média stratégiája?

 

Számos izgalmas téma kerül terítékre a „Közösségek diadala” nevet viselő program keretében. A résztvevők többek között egy elemzést hallhatnak az Iszlám Állam lehetséges közösségi média stratégiájáról és a szervezet által használt „dark web” kiskapukról. Arról is szó lesz továbbá, hogy vajon összetartóbbak és jobban szervezhetők-e a virtuális közösségek, mint a hagyományosak vagy csak a jelenlétük látványosabb.

 

Elsöpri-e a hagyományos tévézést az online tartalomfogyasztás?

 

Az utóbbi években drámai átalakuláson ment keresztül a zeneipar, hiszen szinte senki sem vásárol már fizikailag lemezt. Vajon ugyanez a sors vár a klasszikus televíziózásra is? Az ún. OTT megoldások, szolgáltatók gombamód szaporodnak és már most jelentős változásokat okoznak a piacon.

 

„Verziófrissítés” alatt a HR szakma

 

A digitalizáció a cégek, szervezetek hagyományos működési modelljeit is teljesen újraírja. A piramis-alakú hierarchikus rendszert egyre inkább felváltja a „lapos” szervezeti forma, melyben a munkavállalók hálózatban kapcsolódnak egymáshoz. Terjednek az atipikus munkavégzési formák, mint például a távmunka, vagy a „desk sharing”. Milyen cégek és milyen munkakörök esetében hatékonyak ezek? Mitől függ a bevezetésük, és mik az eddigi hazai tapasztalatok?

 

Mit kíván a magyar startup?

 

Kiemelt helyet kap a konferencia programjában a hazai startup ökoszisztéma is. Megrendezésre kerül egy több mint egymillió forint összdíjazású startup verseny: az előválogatáson 8 legjobbnak ígért induló vállalkozás bemutatkozhat az esemény résztvevőinek. Továbbá informatív előadásokra is sor kerül azzal kapcsolatban, hogy milyen külpiaci stratégiát érdemes követnie a hazai startupoknak, de szó lesz az amerikai K+F pályázatok működéséről, vagy a Szilícium Völgyben működő befektetők döntéseit befolyásoló szempontokról is.

 

Regisztráció és a konferencia részletes programja itt érhető el.