Új operatív igazgató a Cellumnál

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 23. 14:31

Garamhegyi Ábel szeptember 16-ától operatív igazgatóként, valamint vezérigazgató-helyettesként irányítja a Cellum Global Zrt.  napi működését. A szakember a belga vizuáltechnikai eszközgyártó, a Barco alelnöki pozíciójából érkezett a mobiltárca-szolgáltatóhoz.

Új operatív igazgatót neveztek ki a Cellum élére Garamhegyi Ábel személyében, aki korábban már dolgozott a fejlesztőcégnél, 2010-2011 között a cégcsoport nemzetközi tevékenységéért felelt. Ekkor a világ egyik legjelentősebb vizuáltechnikai cége, a Barco ajánlott számára alelnöki pozíciót. Az utóbbi 4 évben vezetett gyárat Indiában, európai és közel-keleti kereskedelmi csapatot, majd a cég német country menedzsereként a globális akvizíciós, illetve K+F tevékenységét is felügyelte.

 

A szakember a József Attila Tudományegyetemen földrajzból és matematikából diplomázott, majd ugyanitt társadalomföldrajzból szerzett PhD fokozatot. MBA tanulmányokat folytatott a műszaki egyetemen, Hollandiában pedig nemzetközi területfejlesztést, városmarketinget tanult. 2004-2009 között a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban töltött be helyettes államtitkári, államtitkári, illetve miniszterhelyettesi pozíciókat. 2009-től külgazdaságért felelős kormánybiztos, 2010-ben az MFB igazgatója volt. Ebben az évben igazolt először a Cellumhoz, majd a Barco-nál folytatta szakmai pályafutását. 

 

Garamhegyi több nemzetközi és hazai egyetemen oktatott, jelenleg a Szegedi Tudományegyetemen nemzetközi marketinget és tárgyalástechnikát tanít.