A Blancco felvásárolja a Tabernust

forrás: Prím Online, 2015. október 1. 15:10

Konkurensének akvizíciójával a Blancco Technology Group célja, hogy üzleti adattörlő szoftverekből és adathordozó-megsemmisítő berendezésekből álló portfólióját kibővítse lakossági megoldásokkal, és így felkészüljön a dolgok internetére.

A Blancco Technology Group bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Tabernusszal annak felvásárlásáról. A Tabernus a minősített adattörlési megoldások egyik vezető és jól ismert szállítója. A NATO és CESG minősítések megszerzése mellett a cég számos innovatív technológiát fejlesztett ki és birtokol.


Az üzlet támogatja a Blancco ambícióját, hogy üzleti portfólióját lakossági és kisvállalati megoldásokkal egészítse ki, és felkészüljön olyan eszközök megbízható adattörlésére is, mint az okostelevíziók, az internethez csatlakozó gépjárművekben található adathordozók vagy a viselhető egészségfelügyeleti eszközök.

A Tabernus korábbi elnöke, Khalid Elibiary a fogyasztói élményért felelős alelnökként csatlakozik a Blancco Technology Group menedzsmentjéhez. Az általa vezetett csapat feladata, hogy fejlessze az ügyfelek terméktámogatásának minőségét, a terméktámogatás folyamatait, és edukálja a fogyasztókat az adatvédelem kérdéseivel kapcsolatban.


Elibiary szerint rengeteg szó esik a hálózatok feltöréséről és a hackerekről, miközben a biztonsági incidensek jó része ennél a támadási módnál jóval egyszerűbb fenyegetésekre vezethető vissza.