Állásajánlattal a Mobile World Congressre viszi a legjobb programozókat az NNG

forrás: Prím Online, 2015. október 12. 15:12

Idén negyedik éve hirdeti meg C++ Grand Prix elnevezésű programozóversenyét az iGO Navigációt fejlesztő NNG. Az október végétől egy hónapon át tartó verseny idei győzteseit egy állásajánlat mellett egy utazás is várja: részt vehetnek a világ legnagyobb, mobil technológiai kiállításán a barcelonai Mobile World Congress-en.

Évente több mint 25 százalékkal (idén 200 új munkatárssal) bővül az NNG létszáma, ahol idén még 90 embert keresnek. Hogy teljesíteni tudják a globális autóipari megrendeléseket, elengedhetetlen, hogy megfelelő szakemberekkel töltsék fel az üres pozíciókat, mely folyamatos kihívást jelent a cég számára a fejlesztőkért folytatott versenyben. A szakmai vetélkedő megrendezésével céljuk, hogy minél több tehetséges programozót mozgassanak meg, akik később akár kollégákká is válhatnak.

A versenyre október 26-ig a www.programozoverseny.hu oldalon várják szakmai előélettől függetlenül hallgatók és tapasztalt szakemberek jelentkezését háromfős csapatokban. A selejtező körök után a legjobb 10 csapat egy 12 órás döntő alkalmával a helyszínen írt programokkal küzd majd meg egymással. Idén a legjobb csapat tagjai az állásajánlaton túl belépést nyernek a barcelonai Mobile World Congress-re, a második helyezett csapat tagjai három Hermann Miller Celle széket, míg a harmadik helyezett csapat tagjai három drónt vihetnek haza.

 



„A verseny feladatait minden évben fejlesztő kollégáink állítják össze nagy lelkesedéssel. A legfontosabb szempont, hogy alapvető C++ tudással megoldhatóak legyenek, azonban a nehézségi szintjük növekedésével egyre kreatívabb és összetettebb gondolatmenetet igényeljenek. Így függetlenül attól, hogy valaki éppen frissen végzett az egyetemen, vagy már több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, kellő kihívást jelentenek a feladatok” - nyilatkozta Tompos Ákos, az NNG autóipari projektjeiért felelős csoport vezetője.

Az elmúlt négy év során a versennyel egy jelentős, több mint 1000 fős szakmai közösséget sikerült megmozgatni, így idén is hasonló jelentkezési arányra számítanak a szervezők. Bár rendszerint több szenior csapat jelentkezik, az első három helyet hallgatókból álló csapatok érték el az elmúlt két évben, bizonyítva, hogy a kreatív gondolkodás az első számú szempont nem csak a versenyen, de a programozás területén is.

A versenyre a www.programozoverseny.hu weboldalon keresztül lehet jelentkezni október 26-ig. A selejtező körök november 16-ig zajlanak, a legjobb tíz csapat pedig a november 27-i döntőben méri majd össze tudását az NNG székházában.