Uber: több mint 600 ezer utazás a mobilalkalmazás segítségével Budapesten

forrás: Prím Online, 2015. október 21. 16:22

Tavaly novemberi indulása óta Budapesten több mint 600 ezer utazást tettek meg az utazásmegosztó szolgáltatás segítségével, a magyar főváros fejlődése a felhasználók számának gyors növekedése és az autós partnerek körének bővülése szempontjából is egyedülálló - közölte az Uber.

Tájékoztatásuk szerint ezer autós partner és 55 ezer utas regisztrált az Uber platformján Budapesten.
 

A budapesti Uber-utazások 30 százaléka metróállomás közelében kezdődik vagy végződik. Ez a felhasználási mód hasonlít az autósokéra, akik járművüket a metróállomásoknál kialakított P+R parkolókban hagyják, és a belvárosba közösségi közlekedéssel utaznak - hívta fel a figyelmet a technológiai vállalat. A főváros belső és külső kerületeiben egyaránt stabil a kereslet az utazások iránt.
 

Budapest az átlagos érkezési időt tekintve sem marad el a világ többi Uber-városának átlagától. Az Uber indulása óta a becsült érkezési idő 10 percről 5 perc alá csökkent, Budapesten ez a szám átlagosan 4,5 perc - közölték.
 

A mobilalkalmazást jelenleg 61 országban, 330 városban, naponta több millió utazásnál használják - áll a tájékoztatásban.
 

Az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás. A rendszerhez csatlakozó autósok és utasok az okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik.