Dell: újszerű megközelítés a biztonsági megoldások terén

forrás: Prím Online, 2015. október 28. 15:23

A Dell bejelentette új, teljes körű biztonsági megoldásait, amelyek segítségével ügyfelek átfogó vállalati biztonsági stratégiát alakíthatnak ki a folyamatosan változó fenyegetések elhárítására és a hatékonyság növelésére. A Dell új biztonsági portfóliója az alkalmazásbiztonsági szolgáltatások mellett magában foglal többek között egy új megközelítést az APT (Advanced Persistent Threat) fenyegetések észlelésre és blokkolására, többfaktoros hitelesítéssel biztosított, kibővített felhasználóvédelmet a felhőalkalmazások eléréséhez, illetve fejlesztéseket a Dell Data Protection (DDP) adatvédelmi megoldásokhoz. Az új megoldásoknak köszönhetően a felügyelet és a házirendek is beépíthetők a Dell következő generációs tűzfalaiba, valamint a switchekbe és a vezeték nélküli hozzáférési pontokba.

A Dell biztonsági megközelítésének alapja az egyszerűség, a hatékonyság és a megfelelőség közötti összhang, amely moduláris és integrált megoldásban kapcsolja össze az informatikai biztonság különálló elemeit, ezáltal a biztonsági rendszer képes a teljes szervezeti működés felett áttekintést és felügyeletet biztosítani. Egyúttal egyszerűbbé is teszi a biztonságot, így a vállalati felhasználók felügyelhetik a szabályokat és házirendeket, amelyeknek a végfelhasználók könnyedén megfelelhetnek.

 

Hálózati biztonság

 

Az APT fenyegetésekkel szembeni védelem erősítésére a Dell bemutatta a Dell SonicWALL APT Protection Service védelmi szolgáltatás technológiai előzetesét a Dell World rendezvényen. Ez az új szolgáltatás amely tűzfalakhoz és e-mail biztonsági megoldásokhoz is elérhető bármilyen méretű fájlt képes ellenőrizni, és a potenciálisan rosszindulatú, azonosítatlan fájlokat pedig egészen addig visszatartja, amíg az illetékes biztonsági szakember nem vizsgálja felül azokat. A megoldás többrétegű sandbox technológiákra épül, amelyek rendszer-emulációs és -virtualizációs technikák segítségével több fenyegetést képesek észlelni, mint a versenytársak egymotoros megoldásai. Az eszköz emellett felhasználja a SonicWALL GRID hálózat adatait is, amely több mint 500 ezer kapcsolódó újgenerációs tűzfal (NGFW) valósidejű információit gyűjti össze a különféle fenyegetésekről. Az ügyfelek számára további fontos előnyt jelent a gyors válaszidő, a nagyfokú biztonsági hatékonyság és az alacsony üzemeltetési költség. 

 

A hálózati biztonsági termékcsalád további újdonságai:

 

·         Új, integrált felügyelet érhető el a Dell Networking X-Series switchekhez a Dell SonicWALL tűzfalak felületén keresztül, amelyek segítségével az ügyfelek egyetlen felületről kezelhetik a biztonsági házirendeket a hálózati biztonsági megoldásokon,  switcheken, vezeték nélküli eszközökön és WAN gyorsítókon. Ez csökkenti a komplexitást, növeli a működési hatékonyságot, és nagyobb hálózati biztonságot eredményez a több egységből álló rendszereken.

·         A Dell SonicWALL Email Security még nagyobb hatékonyságot kínál a Cyren vírusvédelmi aláírások révén. A Dell Hosted Email Security és Email Security eszközök és az aktuális 8.2-es szoftververzió a DELL SonicWALL GRID AV, a McAfee AV, a Kaspersky AV és a Cyren AV vírusirtókkal a kategória legjobb többrétegű vírusvédelmi csomagját tartalmazza.  


Személyazonosság- és hozzáférés-kezelés

 

Az új Dell One Identity Cloud Access Manager 8.1 biztonságos hozzáférést biztosít minden házon belül működő és felhőalapú webes alkalmazáshoz, és a felhasználók hatékonyságának növelése mellett tartatja be a biztonsági házirendeket és szabályozásokat. Az új verzió a szolgáltatásként elérhető Defender révén már SaaS-alapú többfaktoros hitelesítéssel is erősíti a biztonságot.


A Dell a CAM rendszerhez tartozó biztonsági elemzőmotort is bővítette: több forrásból gyűjt információt, ezáltal még nagyobb hatékonysággal képes biztosítani a valós idejű, adaptív döntéseken és a szabályok betartatásán alapuló, kontextusfüggő védelmet.


Adatvédelmi megoldások

 

Napjaink üzleti igényei azt eredményezik, hogy az adatok minden eddiginél többet utaznak különböző helyek között. A Dell Security Solutions három új megoldást jelent be a Dell Data Protection (DDP) portfólióban, amelyek minden ponton biztosítják az adatok védelmét.


·         A Dell Data Protection | Cloud Edition 2.0 segítségével a vállalatok titkosíthatják adataikat, és vállalati szintű házirend-vezérlőket iktathatnak be abba az útvonalba, amelyen keresztül az adatok eljutnak a végponttól a legfontosabb nyilvános felhőplatformokig. A DDP | CE 2.0 legfrissebb kiadása a Box.com és a Dropbox mellett a Google Drive és a Microsoft OneDrive for Businesses rendszereket is magában támogatja. A DDP | CE 2.0 segítségével a vállalatok megtarthatják az ellenőrzést titkosítási kulcsaik fölött, ezáltal könnyebben teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket, és még egyszerűbbé tehetik az alkalmazottak közötti csoportmunkát.

·         Mivel az ügyfelek egyre több információt tárolnak a hagyományos biztonsági infrastruktúrával felszerelt adatközpontokon kívül eső, távoli szervereken, a bizalmas adatok egyre jobban ki vannak téve a biztonsági fenyegetéseknek. A Dell Data Protection | Server Encryption átfogó szoftvertitkosítást biztosít a távoli irodákban vagy telephelyeken található Windows-kiszolgálók számára, például a bizalmas ügyféladatokat kezelő állami vagy helyi kormányzati irodákban, viszonteladói üzletekben és ügyvédi irodákban. A DDP | SE segítségével a vállalatok hatékonyabban védhetik adataikat a sebezhető szervereken, valamint egyszerűsíthetik a felügyeletet és a megfelelőségi jelentések készítését. 

·         Az új Dell Data Protection | Endpoint Recovery megoldással az ügyfelek egyszerű és folyamatos biztonsági mentéssel védhetik laptopjaikat, asztali számítógépeiket és táblagépeiket. A megoldás minimalizálja az adatvesztést, és gyors és egyszerű visszaállítást biztosít.


Dell SecureWorks

 

A Dell SecureWorks a közelmúltban jelentette be, hogy Emergency Cyber Incident Response (ECIR) szolgáltatása elérhetővé vált az Amazon Web Services (AWS) ügyfelek számára is. Ez annak köszönhető, hogy egyre több nagyvállalat alkalmazza éles rendszerekhez is az AWS szolgáltatásait. Ezért egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik az olyan, igény szerint használható incidenskezelési szolgáltatások iránt, amelyeket a felhő dinamikus és agilis üzemeltetési környezetére optimalizáltak. A Dell SecureWorks és az AWS együttműködésével kialakított és finomhangolt Emergency Cyber Incident Response segítségével a vállalatok kivizsgálhatják az AWS felhőrendszerén található eszközeiket érintő kiberbiztonsági incidenseket. Bár a felhőinfrastruktúrán a kárelhárítás és a digitális vizsgálatok alapvetően ugyanúgy működnek mint hagyományos környezetben, a hatásos és hatékony elhatároláshoz, kárenyhítéshez, adatgyűjtéshez és elemzéshez szükséges a felhőinfrastruktúra folyamatainak módosítása. Ezért Dell SecureWorks megoldásban átalakították ezeket a technikákat a hatékony és jól skálázható kiberbiztonsági vizsgálatok lebonyolításához.


Dell Services

 

A Dell Services bemutatta a nagyvállalati ügyfelek számára a Dell AEGIS eszközt, amely azonosítja és értékeli a vállalat kritikus fontosságú alkalmazásainak sebezhető pontjait, és megteszi a szükséges megelőző lépéseket. Az AEGIS a Dell Managed Security Services teljes körű biztonsági szolgáltatáskínálatának része, amely a kulcsfontosságú információs eszközök védelméről gondoskodik a nyilvános és a privát felhőrendszerekben, a hálózatokon, a host gépeken és az alkalmazásokban egyaránt. A Dell Services biztonsági szakemberei az ügyfelek házon belüli informatikai csapatát kiegészítve biztonsági elemzést, eszköz- és technológiai beállítást, figyelmeztetéskezelést és folyamatos (24/7) monitorozást végeznek.