A Dell új Big Data megoldásokkal jelentkezett

forrás: Prím Online, 2015. október 29. 13:36

A Dell bemutatta legújabb Big Data és elemzési megoldásait és szolgáltatásait, amelyek az adatok gyors és biztonságos feldolgozását és gyorsabb vállalati döntéshozatalt segítik. A továbbfejlesztett kínálat része a Dell fejlett elemzési szoftverplatformjának új kiadása, továbbá a szolgáltatásként elérhető elemzés (Analytics-as-a-Service) a banki, egészségügyi és biztosítási iparágaknak. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy a vállalatok alapvető folyamataikba építhessék be az elemzést, és az egész szervezetre kitejesztett elemzési szakértelem segítsével növeljék üzleti eredményeiket.

A Statistica 13 egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a nagyvállalati adatelemzést


A vállalat népszerű, fejlett elemzési szoftverplatformja, a Statistica 13 legújabb verziója egyszerre teszi egyszerűbbé és hatékonyabbá azt a folyamatot, amelynek során a vállalatok a prediktív modelleket közvetlenül a tűzfalon belül, a felhőben és a partnerhálózatokon található adatforrásokba telepítik. A Dell Statistica egy könnyen használható megoldás, amely nem igényel kódolást, és zökkenőmentesen integrálható a nyílt forráskódú R projektbe. A platfrom emellett biztosítja az adatok teljes körű keverését, felderítését, valamint olyan fejlett és prediktív elemzési eszközöket nyújt, amelyek segítségével a vállalatok kiaknázhatnak minden adatot.  Így megjósolhatják a jövőbeli tendenciákat, azonosíthatják az új ügyfeleket és értékesítési lehetőségeket, és csökkenthetik a csalások, valamint egyéb üzleti kockázatok előfordulását.

 

A Statistica 13 legfontosabb fejlesztései és képességei a következők:

 


Az NDA-funkciók támogatják a közvetlenül az adatforrásba történő prediktív algoritmusos modellépítési és -pontozási funkciókat. Ez kiküszöböli azt az időigényes és adatkorlátozó folyamatot, amelynek során az adatokat egy köztes kiszolgálóra vagy számítógépre kellett korábban másolni, és így lehetővé válik, hogy az összes elemzési folyamat közvetlenül az adatbázisban fusson. Ennek köszönhetően a vállalatok kihasználhatják a Hadoop-fürtök, az adatbázis-készülékek és egyéb nagy teljesítményű platformok által nyújtott előnyöket. A Statistica 13 egyelőre a Microsoft SQL Server-adatbázisok esetében tartalmaz NDA-képességeket, a további adatbázisok támogatása a későbbi kiadásokban jelenik meg.

A Dell Services bővíti IP-led szolgáltatásait a fejlett elemzés és adattudomány területén


A Dell Services iparág-specifikus szolgáltatásokkal egészíti ki a szolgáltatásként elérhető elemzési (Analytics-as-a-Service) kínálatát. Ennek segítségével a szervezetek előrevetíthetik üzleti eredményeket, valamint pontosabbá és hatékonyabbá tehetik a kritikus üzleti folyamataikat, valamint az üzleti folyamatok kiszervezését. A Dell Services új szolgáltatásaival a szervezetek elemzési műveleteiket az alapvető eljárásaikba építhetik be, és az adatalapú döntéshozatalt támogatva kiterjeszthetik elemzési szakértelmüket. A szolgáltatások többek között az alábbiakat tartalmazzák:

 


A szolgáltatásként elérhető elemzési (Analytics-as-a-Service) megoldások keretében a Dell Services bevezette a Dell Service Desk Analytics és Dell ModelHealth (DMH) Tracker szolgáltatásokat.

 


Az új szolgáltatások a Dell Services jelenlegi, több mint 50 megoldásból álló elemzési megoldáskínálatát bővítik. A kínálatban az egészségügyre, a betegek visszafogadására, az egészségügyi kockázatok rétegekbe sorolására és hasonló kritikus problémákra összpontosító egészségügyi elemzési szolgáltatások; az online tranzakciókra és a családok felderítésére összpontosító pénzügyi-elemzési szolgáltatások érhetőek el. A Dell biztosítási igények feldolgozására szolgáló Lifesys elnevezésű platformjába beágyazott elemzéseken keresztül a szervezetek az ügyfelek lemorzsolódásának csökkentésére irányuló biztosítás-központú szolgáltatásokat is igénybe vehetnek.

Egyszerűbb telepítés és gyorsabb betekintés a rendszerbe


A szoftvereken és szolgáltatásokon kívül a Dell kínálatában megtalálhatók a korábban tervezett, már tesztelt és ellenőrzött megoldások és referenciaarchitektúrák, amelyek felgyorsítják a telepítési időt.
 

A Dell nemrég jelentette be 15. referenciaarchitektúráját, amelyet a Cloudera vállalattal együtt hoztak létre, ezúttal a Syncsort DMX-h szoftver bevonásával.
 

A Dell | Cloudera | Syncsort Data Warehouse Optimization – ETL Offload Reference Architecture egyszerűsíti az adatok elemzésre kész állapotba való átalakításának – más néven a kicsomagolási, átalakítási és betöltési (ETL) folyamat) – tervezési, építési és telepítési folyamatait a Hadoop-adatplatform alkalmazásával.
 

Ez a referenciaarchitektúra a költségmegtakarítás mellett gyorsabb betekintést biztosít mint a nyílt forráskódú megoldás.
 

Ennek kiegészítése a Dell ProDeploy vállalati csomag, amely a telepítési szolgáltatások és a professzionális tanúsítványok készletét tartalmazza. A megoldással egyszerűbbé válik az üzembe helyezés és új technológiákhoz történő alkalmazkodás.