Indul a Legyél ORSZÁGH-os bajnok! online angol szótárverseny

forrás: Prím Online, 2015. november 5. 15:33

Ismét indul az online angol szótárverseny, amelyen felső tagozatos és középiskolás diákok mérhetik össze tudásukat, és nyerhetnek egy egyhetes angliai utazást. Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete negyedik alkalommal rendezi meg az Országh László emlékére életre hívott „Legyél ORSZÁGH-os bajnok!” játékos angolversenyt. Idén nemcsak a csapatokat díjazzák, hiszen a legtöbb csapatot jelölő iskola 100 000 forint értékű könyvtámogatást kap.

Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete (IATEFL–Hungary) ismét elindítja az Országh László emlékére szervezett online angol szótárversenyt, amelyre az általános iskola felső tagozatából és a középiskolákból jelentkezhetnek háromfős csapatok és tanáraik, két kategóriában. A feladatokat az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete állítja össze és zsűrizi. Mindkét kategória győztesének nyereménye egy egyhetes angliai utazás, így a nyertes csapatok anyanyelvi környezetben is tesztelhetik és bővíthetik tudásukat.

 


„Magyarországon a fiatal korosztály számára egyértelműen az angol a legnépszerűbb tanult idegen nyelv, hiszen az alsó tagozatos diákok több mint fele (57,7%), a felső tagozatos diákok pedig több mint harmada (68,5%) ezt választja. A játékos versennyel szeretnénk tovább népszerűsíteni az angoltanulást, illetve a helyes szótárhasználatra és a csapatban angoltanulásra buzdítani a diákokat” - tájékoztatott dr. Pomázi Gyöngyi, az Akadémiai Kiadó szerkesztőségvezetője.


„Az angol tipikusan az a nyelv, amelynek hatékony és pontos elsajátításához rendkívül fontos a megfelelő szótár kiválasztása és annak helyes használata. Egy-egy angol szónak akár 15-20, egymástól igen eltérő jelentése is lehet, alapszintű tudás fölött pedig a helyes szókapcsolatok ismerete is elengedhetetlen” - mondta el a szakember.


„A program növekvő népszerűségét jól mutatja, hogy az idén tavasszal zárult harmadik versenyen 850 csapat 2500 diákja mérte össze angoltudását. Bízunk benne, hogy a november 20-án induló versenyen - amelyre most szerdától lehet jelentkezni - hasonló létszámban jelentkeznek majd a tanulók. Az idei újdonság pedig, hogy az első fordulóban legtöbb csapattal szereplő iskolát egy 100 000 forint értékű könyvtámogatással jutalmazzuk” - mondta el dr. Pomázi Gyöngyi.


További részletek és nevezés a verseny honlapján: http://akkrt.hu/verseny