Indonéziában kezdi meg hódító útján a Cellum mobilfizetési platformja

forrás: Prím Online, 2015. november 11. 08:29

A Cellum új projekttel erősíti jelenlétét a világ negyedik legnépesebb országában, Indonéziában, felhasználva ultrabiztonságos fizetési megoldását.

A Cellum Indonéziában terjeszkedikm, a vállalat ugyanis ebben a régióban is elindítja mobilfizetési platformját. Kóka János, a Cellum vezérigazgatója a Connect Expo Comm Indonesia 2015 konferencián elmondta, hogy az indonéz cégeknek kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a mobiltranzakciók biztonságára.

 

Kifejtette, hogy Indonézia a kiberbűnözés és kártyacsalások által egyik legjobban sújtott ország a világon: egyebek mellett a kártyaadatok „lefölözése” (skimming), vírustámadások, adathalászat és adatbázis-feltörések okozta károk évente több billió rúpiát tesznek ki. A biztonság kérdése azért is kulcsfontosságú, mert a világ negyedik legnagyobb országa lakosságszám alapján az okostelefonok és a vezeték nélküli internet terjedésével várhatóan az egyik leggyorsabban növekvő mobiltranzakciós piac is lesz egyúttal.

 


Mindemellett bemutatta a Cellum biztonságos fizetési megoldásait is. Felhívta a figyelmet, hogy az eltört adattárolás, a fejlett regisztrációs folyamat, a digitális aláírás és a végponttól végpontig tartó titkosítás egyaránt segítenek a felhasználóknak, a kereskedőknek és a bankoknak adataik megvédésében, ráadásul visszaélés esetén mentesítik őket a felelősség alól.

 

Indonézia vezető felhőalapú szolgáltatójával is együttműködésre készül a Cellum. A Telkomtelstra üzleti szolgáltatásait a magyar fejlesztőcég közel katonai biztonsági szintű fizetési modulja egészíti majd ki.

 

A közelmúltban megállapodást kötöttek Indonézia legnagyobb okoskészülék-gyártójával, az Evercossszal is, banki és nem banki ügyfelek számára történő, mobilfizetési és mobilkereskedelmi szolgáltatások nyújtásáról. Az alkalmazást a készülékgyártó évente több mint 5 millió okostelefonra telepíti majd, kényelmes digitális fizetési és pénzügyi szolgáltatásokat kínálva a felhasználóknak.