Boldogabb az élet Facebook nélkül

Vértes Judit, 2015. november 14. 08:34

A Happiness Research Institute legújabb kutatása azt mutatja, boldogabbak az emberek Facebook nélkül.

A Happiness Research Institute kutatói 1095 olyan embert vont be a kutatásba, akik napi szinten használták a Facebook alkalmazást. A csoport felét arra kérték, egy hétig ne használják a Facebookot, a másik fele folytatta az életét, naponta benézett a közösségi portálra. A kutatási eredmények szerint azok, akik egy hétig nem léptek be a fiókjukba, elégedettebbek lettek az életükkel, és boldogabbnak érezték magukat.

 

Az a csoport, aki szüneteltette a Facebook aktivitását lelkesebb, kevésbé ideges, és kevésbé stresszes lett. Nőtt a szociális aktivitásuk is. A kutatók szerint ez azért van, mert a Facebook az emberek legjobb pillanatait mutatja, és ez felhívja a figyelmet azokra a dolgokra, ami nekik van, nekünk meg nincs. Ezért lesznek azok, akik állandóan nézik a Facebook oldalakat, kevésbé boldogok.

 

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Facebook felhasználók mind depressziósak. De ha úgy érezzük, a közösségi média már teljesen behálózta az életünket, itt az ideje, hogy szünetet tartsunk. Ki tudja, talán még boldogabbak is leszünk.

 

Forrás: Übergizmo.com