Két napon át tart a Startupok Éjszakája

forrás: Prím Online, 2015. november 16. 10:16

Startup konferenciára készülnek a világ több országában. Bár a történések zöme San Franciscóban zajlik, a hazai startup vállalkozók mégis valós időben, az Akváriumban követhetik a legnagyobb amerikai Startup eseményt.

2009­-ben indult világhódító útjára, az Eric Ries által alapított, vállalkozás és termékfejlesztési validációs módszertan, amit napjainkra nem csupán az induló vállalkozások, hanem számos nemzetközi kis­ közép­ és nagyvállalat, egyik alapvető működési módszereként használnak új termék, vagy szolgáltatás kidolgozásakor. A módszertan tapasztalatait, az új trendeket osztják meg minden év novemberében a Lean Startup Konferencián a világ legjobb szakemberei.

Idén Eric Ries mellett, a Google, a GE, a Product Hunt, az Intuit, a Strategyzer, és a Dropbox képviselői is prezentálnak. Mivel a konferenciát az Egyesült Államok nyugati partján rendezik, s kevesen élvezhetnék élőben: a Budapest Launchpad Egyesület már hármadik éve szervezi meg a rendezvény élő közvetítését.

 Valós idejű a közvetítés, ezért a szokatlan konferencia mindkét napján hajnal háromig hallgathatnak előadásokat a budapesti startup közösség tagjai. A rendezvény az élő közvetítésen túl a hazai startupokat, a hazánkban tartózkodó külföldi szakmabelieket, a téma iránt érdeklődő vállalkozókat, valamint a kis­ közép­, és nagyvállalati szférában dolgozókat hozza össze erre a két éjszakára.

Az amerikai programon kívül a legjobb hazai előadók érdekes előadásait is meghallgathatják a résztvevők és persze a megszokott kapcsolatépítési lehetőségekkel is kiegészül a különleges program. A rendezvény november 17-én kezdődik a Design Terminal inkubátor vezetőjének előadásával az Akváriumban.

A Budapest Launchpad Egyesület, a rendezvény házigazdája a hazai startup ökoszisztéma fejlesztését és a hazai tehetségek edukációját tűzte ki céljául, ennek keretében rendszeresen szervez oktatásokat, kapcsolatépítő eseményeket. Alapítói ismert startup szakértők, sorozatvállalkozók és tapasztalt üzletfejlesztők, akik évek óta dolgoznak a hazai startupok nemzetközi sikerének megalapozásán. A Lean Startup Konferencia közvetítésével a szervezet most is a hazai tehetségeket segíti információhoz jutni a nemzetközi trendekkel kapcsolatban.