SUSE: új együttműködések és továbbfejlesztett oktatási program nyílt alapokon

forrás: Prím Online, 2015. november 27. 16:23

A SUSE éves konferenciáján, a közelmúltban rendezett SUSECon rendezvényen bejelentette csatlakozását a Cloud Foundry Foundation szervezethez, hogy az alapítvánnyal együttműködve egy nyílt, szolgáltatásként kínált platformmal (PaaS) támogassa a felhőben használt vállalati alkalmazások egyszerűbb és gyorsabb fejlesztését, illetve használatát.  A SUSE emellett képzési programját is kibővítette többek között OpenStack és Ceph technológiákhoz kapcsolódó képzésekkel.

Iparági összefogás nyílt PaaS-rendszerért


A SUSE bejelentette, hogy csatlakozik a Cloud Foundry Foundationhöz, hogy ezzel is elősegítse a nyílt forráskódú és nyílt szabványú megoldások terjedését a felhőalkalmazások fejlesztése és menedzselése során. A független, nonprofit szervezet célkitűzése, hogy elősegítse a Cloud Foundry globális, iparági PaaS szabvány fejlesztését, terjesztését és bevezetését. A Cloud Foundry egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az alkalmazások készítését, tesztelését, telepítését és méretezését a felhőben.


A szervezet egy másik tagja, az SAP platina fokozatú tagként azon dolgozik, hogy a Cloud Foundry a következő generációs felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez és futtatásához használt, vállalati szintű felhőplatformmá nőhesse ki magát.  A vállalat vezetője többek között a Cloud Foundry OpenStack CPI projektnek is, amelynek célja, hogy könnyebbé és hatékonyabbá tegye a kommunikációt a Cloud Foundry és a mögöttes OpenStack-infrastruktúra között. Ez számos felhasználó számára teszi egyszerűbbé az alkalmazások tesztelését és telepítését nyilvános- és privátfelhő-környezetekben egyaránt. Csatlakozása után a SUSE is részt vesz a projektben, és szorosan együttműködik az SAP-vel annak érdekében, hogy a felhőszolgáltatói felület a lehető legjobban támogassa az OpenStack-infrastruktúrát. 


Új oktatási programok


A SUSE megújította a vállalati Linux-felhasználók számára kínált, valamint tárolási és felhőmegoldásokhoz kapcsolódó képzési programjait. Az ügyfelek így könnyebben juthatnak hozzá a modern adatközpontok hatékony üzemeltetéséhez szükséges információkhoz.


A vállalat továbbfejlesztett műszaki képzéseket vezet be a nyílt forráskódú technológiák használatával kapcsolatban, amelyeken a résztvevők az OpenStack-felhők és a Ceph-alapú tárolófürtök telepítéséhez és menedzseléséhez szükséges információkat sajátíthatják el, így nagyobb rugalmasságot és gyorsaságot érhetnek el a számítási és tárolási környezeteikben. A SUSE továbbá nemrégiben olyan kereszttanúsítási csomagról kötött megállapodást a Linux Foundationnel, amelynek köszönhetően a Linux-rendszergazdák könnyebben szerezhetik meg mind a négy SUSE- és Linux Foundation-tanúsítást a Linux-rendszerek felügyeletéhez. A SUSE emellett globális képzési partnerprogramját is átalakította, hogy vállalati megoldásaihoz megfelelő szintű képzéseket biztosíthasson. Az új programban a partnereknek nem egyes tanulói csomagokat kell megvásárolniuk, hanem éves előfizetés keretében férhetnek majd hozzá a SUSE oktatási anyagaihoz, így képzési rendjüket sokkal inkább az ügyfelek igényeihez igazíthatják.


Felügyelt felhőszolgáltatások a SUSE OpenStack Cloud használatával


A SUSECon kiállításon jelentették be azt is, hogy a Datalounges a SUSE OpenStack Cloud megoldást választotta stratégiai platformként. A vállalati felhőszolgáltató a SUSE OpenStack Cloud használatával biztosít jól testre szabható, felügyelt infrastuktúra- valamint teljes körű tanácsadási és támogatási szolgáltatásokat különféle méretű vállalatok számára. 


 A SUSE OpenStack Cloud platform segítségével az ügyfelek maguk állíthatják össze a számukra szükséges szolgáltatásokat, amelyek révén növelhetik árbevételüket. A Datalounges pedig megbízható hátteret és széles körű felhőkínálatot nyújt mindehhez.