Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer ügyel életünk minőségére

forrás: Prím Online, 2015. november 28. 11:44

Okosotthoni eszközeink nem csak technikai szempontból jelentenek előrelépést mindennapjainkban. Segítségükkel élhetőbb környezetet teremthetünk otthonunkban, biztonságban tudhatjuk értékeinket, és nem utolsósorban a tudatos életre is nevelnek. Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer helyettünk is ügyel életünk minőségére: segít javítani komfortérzetünket, és használatával energiát is spórolhatunk.

Az Apcom bejelentette otthonfigyelő rendszerét, az Elgato Eve-et, amely a kényelem mellett energiát is spórol nekünk. Az Elgato Eve Room beltéri levegőfigyelő készülék segítségével okostelefonunkon követhetjük lakásunk levegőjének változását. Az Eve Room szenzora ellenőrzi a széndioxid- és az illékony szerves vegyületek mennyiségét a levegőben, érzékeli a hőmérsékletet és páratartalmat is. Okostelefonunkkal összekötve így mindig ellenőrizhetjük, családunkat tiszta levegő veszi-e körül a szobában.

 

Az Elgato Eve Weathert kültérre tervezték, így mindig tudhatjuk, hány fok van kint, mekkora a páratartalom, frontérzékenyek számára pedig értékes adatokat mutat a légnyomás alakulásáról. A kinti és benti értékeket könnyen áttekinthető grafikonokon láthatjuk, az applikáció pedig havi és éves lebontásban is tárolja az adatokat.

 


Okosotthoni eszközeink segítségével otthonunkat energiatakarékosabbá tehetjük. Az Elgato Eve Door & Window figyeli, hogy nyílászáróink megfelelően zárva vannak-e, Bluetooth kapcsolaton keresztül pedig telefonunknak is jelzi az állapotot. Segítségével azt is látjuk, átlagosan mennyi ideig vannak nyitva ablakaink, így tudni fogjuk, mennyit szellőztetünk.

 

Háztartásunkban energiát takaríthatunk meg, ha a különféle fogyasztókat használaton kívül kikapcsoljuk, és a konnektorból is kihúzzuk. Az Elgato Eve Energy okoskonnektorral telefonunkon keresztül megszakíthatjuk a kapcsolatot készülékünk és a konnektor között, az applikáción keresztül pedig energiafogyasztásunkat is figyelemmel követhetjük.

 

Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer Apple termékekkel szinkronizálható, kompatibilis az Apple HomeKit alkalmazással is. Így akár az Eve rendszerét Siri-utasítások segítségével a hangunkkal is vezérelhetjük, anélkül, hogy megérintenénk telefonunk kijelzőjét. Az Elgato Eve applikáció mind a négy fajta eszközt egy applikációban kezeli, így egyszerre egy helyen érünk el minden információt otthonunkról.