64 áldozata van az internetes csalónak

forrás: Prím Online, 2015. december 1. 14:23

Összesen 67 bűncselekménnyel gyanúsít egy férfit a kalocsai rendőrség. A 31 éves N. Tamás az interneten árult különböző műszaki cikkeket, de a beérkezett pénzért cserébe nem küldött semmit. Nem is tudott volna, mert nem volt semmije.

A rendőrség már nyomozott N. Tamás ellen, amikor 2014-ben újabb feljelentés érkezett: egy férfi interneten hirdetett számítógépet vásárolt, elutalta a pénzt, de a gép nem érkezett meg, a hirdető pedig elérhetetlenné vált.

A rendőrök eljutottak N. Tamáshoz, aki egy budapesti barátjának a lakásában bujkált. Kiderült, hogy nem csak számítógépet, hanem telefonokat, játékkonzolokat és laptopokat is hirdetett, úgy hogy ezekkel nem rendelkezett. A férfi hajléktalanok nevére kötött folyószámla-szerződéseket, az ő nevükben kért bankkártyát, és ezekre a számlákra érkezett a rengeteg pénz.

A férfi végül szabadlábon védekezhetett, de tovább folytatta a csalásokat. A rendőrök 2015 telén megint elfogták, ekkorra már 64 embert csapott be. Kiderült, hogy aukciós weboldalakon jó minősítéssel rendelkező eladók e-mail fiókjait is feltörte, összesen 24-szer. Az ő nevükben levelezett, hogy így megbízható partner benyomását keltse  - írta a police.hu.

A rendőrség a napokban fejezte be a nyomozást, és  átadta az ügyet az ügyészségnek.