Kiterjesztett valóság és biztonsági kamera az LG új robotporszívóiban

forrás: Prím Online, 2015. december 23. 16:27

Az LG Electronics (LG) a 2016-os CES-en mutatja be a CordZero porszívó termékcsalád továbbfejlesztett tagjait, élén a HOM-BOT Turbo+ modellel, az iparág első olyan robotporszívójával, amely a kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) technológiát alkalmazza. Szintén a megújult termékcsaládot képviseli a CordZero Canister, a 2-in-1 CordZero Handstick nyeles porszívó és az ágyak, matracok tisztán tartását szolgáló CordZero Bedding Cleaner. A minden korábbinál okosabb CordZero termékcsalád így prémium takarítási élményt nyújt, összegubancolódott vezetékek nélkül.

HOM-BOT Turbo+: okos takarítás, okos technológiával

Az LG HOM-BOT Turbo+ robotporszívó egyik okosfunkciója, a Home-Joy a kiterjesztett valóság technológiát alkalmazza. Ez az izgalmas, új felhasználói felület lehetővé teszi, hogy az okostelefonunk kamerájának segítségével mutassuk meg robotporszívónk számára a lakás extra takarítást igénylő részeit. Egyszerűen csak meg kell érinteni az adott szoba képén a kívánt területet és a HOM-BOT Turbo+ már neki is áll a takarításnak.

 E különleges robotporszívó további extrája a Triple Eye kamera, amelynek szenzorai folyamatosan pásztázzák a környezetet – a plafont is beleértve –, így a készülék megjegyzi, hol végzett már a takarítással.

A HOM-BOT Turbo+ elején elhelyezett kamera további olyan okosfunkciókat is kínál, mint a Home-View és a Home-Guard. A Home-View funkció valós idejű adatkapcsolatának segítségével a távolból irányíthatjuk a HOM-BOT Turbo+-t, így bármikor, bárhonnan kitakaríttathatjuk vele a lakást. A Home-Guard egyfajta biztonsági kameraként ad extra nyugalmat a tulajdonosnak: amint a HOM-BOT Turbo+ mozgást érzékel a lakásban, fotókat küld a vele összepárosított okostelefonra.

 A HOM-BOT Turbo+ a két beépített mikroprocesszornak és a Robonavi intelligens szoftvernek köszönhetően villámgyorsan dönt arról, hogy melyik irányba forduljon, így okosan közlekedik a lakásban, elkerülve a lépcsőket és egyéb akadályokat. Az LG legújabb erőteljes és tartós robotporszívójában Smart Inverter Motor dolgozik, amelyre a gyártó megnyugtatóan hosszú, 10 év garanciát vállal.

 CordZero Canister: nincs vezeték, nincs gond

Az LG CordZero Canister energiaellátását az új lítium-ion PowerPack 80V akkumulátorcsomag biztosítja, ami normál üzemmódban akár 40 perces folyamatos porszívózást tesz lehetővé, erős szívóteljesítmény mellett. A garantált maximális szívóerő és tisztítási teljesítmény azt jelenti, hogy ez a gurulós készülék közel 10 százalékkal hatékonyabb, mint egy hagyományos, 2000 wattos, vezetékes porszívó. A CordZero Canister erejét a Smart Inverter Motor adja, amely átlagosan 76 százalékkal kisebb, 65 százalékkal könnyebb és 24 százalékkal hatékonyabb a hagyományos porszívómotoroknál.

 Ha ez nem volna elég, a CordZero Canistert olyan új, ergonómikus fogantyúval szerelték fel, amelyet a repülőgépek botkormánya inspirált. Ezzel az új fogantyúval bármely irányba könnyedén manőverezhető a porszívó anélkül, hogy a készülék súlya a használó csuklóját vagy hátát terhelné. A CordZero Canister másik modern funkcióját az egyedülálló RoboSense technológia jelenti. Ezzel többé nem kell takarítás közben magunk után húznunk a porszívót, ugyanis az automatikus helyfelismerő technológia és az aktív követő kerekek révén a készülék követi használóját, állandó távolságot tartva.

Az LG vezeték nélküli porszívócsaládját a rendkívül tartós Dual PowerPack akkucsomaggal szerelt CordZero Handstick nyeles készülék teszi teljessé. A Dual Punch funkcióval ellátott CordZero Handstick Bedding Cleaner segítségével poratka- és allergénmentesen tarthatók a matracok és az ágyak.

 Főbb termékjellemzők:

HOM-BOT TURBO+


CORDZERO CANISTERCORDZERO HANDSTICK

   
CORDZERO BEDDING CLEANER