Zuckerberg idei kihívása a mesterséges intelligencia

forrás: Prím Online, 2016. január 4. 08:01

Mark Zuckerberg tegnap este posztolta ki a Facebookra idei "fogadalmát": intelligenssé teszi háztartását úgy, hogy maga építi ki hozzá a szükséges eszközöket, a mesterséges intelligenciát.

"Minden évben azt tekintem személyes kihívásnak, hogy megtanuljak új dolgokat, és kitekintsek a Facebook-on túlra is" - kezdi tegnap esti FB-bejegyzését a Facebook alapítója. "A mostani időkben azt tekintem kihívásnak, hogy minden hónapra jusson két elolvasott könyv, megtanuljak mandarinul, és minden egyes nap megismerjek egy új embert."

 

Arról nem szól a fáma, hogy mennyire tud már mandarinul Zuckerberg, viszont a 2016-os speciális vállalásról igen: egy olyan egyszerű AI építése a cél, amely segít a háztartásban és a munkában is. A munka piacfelméréssel kezdődik majd, milyen technológiák állnak már rendelkezésre. Ezt követi az összerakás és a perszonalizálás, vagyis meg kell tanítani a "gazda" hangjának felismerésére, sőt arra is, hogy a barátok arcát látva azokat csengetés nélkül beengedje a házba. Természetesen a tavaly megszületett trónörökösre is vágyázni kell, vagyis az AI odafigyel majd, hogy mi történik Max szobájában, és jelez, ha baj van.

 

Ha valakinek nincs még fogadalma 2016-ra, esetleg követketi a Facebook alapítóját...