A tárgyak internete: WiFi-re kötött porszívó

forrás: Prím Online, 2016. január 11. 11:47

A CES 2016 nagyon sok újdonságot hozátt az úgynevezett IoT (Internet of Things) világában, vagyi amikor a meglévő háztartási eszközeinkhez új értéket ad a net. A Samsung például már a porszívót is bekötné a WiFi hálózatba...

A Samsung POWERbot Turbo robotporszívó egy megbízható társ a házimunkában, hiszen a jelenleg piacvezető robotporszívó márka készülékeinél hetvenszer nagyobb szívóerővel rendelkezik. A Smart Control Wi-Fi csatlakozásra alkalmas porszívó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket mobiltelefonjukról irányítsák. A „Select & Go funkció  segítségével a porszívó virtuálisan feltérképezi az egész lakást. Ez a térkép aztán egy okostelefonos  applikációba integrálható, ahol a helyiségek már külön-külön elnevezhetőek, így később könnyedén kiválasztható az éppen  tisztítást igénylő terület.  Ehhez elegendő lesz kijelölni azt a szobát, amit tisztán szeretnénk látni, a robotporszívónk pedig már magától is megtalálja majd az oda vezető utat. A továbbfejlesztett digitális térképnek köszönhetően a Samsung új robotporszívója szó szerint látja az őt körülvevő tárgyakat, így könnyűszerrel ragyogóvá varázsolja otthonunkat anélkül, hogy nekünk ezért akár a kisujjunkat is meg kéne mozdítanunk. 

 

A POWERbot Essential Wi-Fi robotporszívó a piacvezető robotporszívó márka készülékeinél tízszer nagyobb szívóerővel bír, emellett még WiFi-képes is, így személyre szabott takarítási időt állíthatunk be online, illetve könnyedén ki- és bekapcsolhatjuk. 

 

Mindkét robotporszívót Visionary Mapping Plus rendszerrel látták el, továbbá digitális fedélzeti kamerával és nagy teljesítményű szenzorokkal is fel vannak szerelve. Ezeken keresztül érzékelni tudják az őket körülvevő tárgyakat és felmérik a takarítás optimális pályáját. Működésük közben a készülékek Digital Floorplan segítségével megjegyezik a legmegfelelőbb útirányt,  így ezután már könnyűszerrel kikerülik az összes lehetséges akadályt és a leghatékonyabbnak bizonyuló útvonal mentén haladva, szisztematikusan tisztítják meg a lakást.  A Cyclone Force megoldásnak köszönhetően a robotporszívók nagy centrifugális erővel szívják fel és választják külön a port az egyéb szennyeződésektől, amelyeket aztán egy külön tartályba gyűjtenek. Ennek az eljárásnak köszönhetően kisebb eséllyel tömődik el a szűrő és az optimális szívóerő is megmarad, miközben az egész lakás ragyogóan tiszta lesz.