Új távlatok a nyílt hálózatkezelésben

forrás: Prím Online, 2016. január 28. 13:32

A Dell bemutatta a Dell Networking Operating System 10 (OS10) rendszert, amellyel a vállalat új távlatokat nyitott meg a nyílt hálózatkezelésben. Ez az újgenerációs hálózati megoldás adatközponti környezetekben a szoftveres rugalmasság és programozhatóság következő szintjét képviseli.

Az OS10 szoftverkörnyezete a hálózatkezelési rétegek szétbontásának köszönhetően előrelépést jelent a modern adatközpontok működése terén. Az új megoldás segítségével az ügyfelek több szoftverhasználati lehetőség közül választhatnak az IT üzemeltetése során.

 

„A modern, szoftveralapú adatközpontok üzemeltetése újszerű megközelítést igényel nem csupán a hálózatok terén, de a kiszolgálók és a tárolók tekintetében is. Az OS10 jövőálló megoldást kínál az ügyfeleknek a hálózatok és az adatközpont-infrastruktúra gyorsabb és következetesebb továbbfejlesztéséhez, mivel nagyobb hatékonyságot, több lehetőséget és testreszabhatóságot biztosít jól skálázható módon” – mondta Tom Burns, a Dell hálózatkezelésért és vállalati infrastruktúrákért felelős alelnöke és vezérigazgatója.

 

A hálózati operációs rendszer szétbontása

A Dell az OS10 platformját a nyílt szoftverek modularitásának megközelítésével tervezte annak érdekében, hogy a felhasználók a leghatékonyabb és legrugalmasabb útvonalakat hozhassák létre a hálózattal összekötött kiszolgáló rendszerekben. Az OS10 egy alapmodulból és a különböző opcionális alkalmazásmodulokból áll. A korábban szorosan integrált, gyártóspecifikus egybefüggő szoftverbe épített elemeket szétbontották, hogy növeljék az ügyfelek választási lehetőségeit, illetve fejlesszék a vezérelhetőséget és a programozhatóságot.

 

 

 

A hálózati működtetéstől a fejlesztési műveletekig (DevOps)

Az OS10 változtatás nélküli Linux-alapja egyértelműen előnyt biztosít, amikor az ügyfelek kiszolgálókon, tárolókon és hálózatokon átívelő alkalmazásokat és adatközpontokat terveznek, nem csupán egyedi silókban gondolkodnak. Az OS10 a hagyományos programozási eszközöket kereső hálózatüzemeltetők számára is vonzó, ugyanakkor a szoftver a szerver, a tároló és a hálózatkezelés szempontjából megbízható, közös fejlesztési környezetet igénylő, fejlesztő közösségek számára (DevOps) is megoldást jelent.