Átlátszó kamion az utakon

forrás: Prím Online, 2016. február 5. 10:26

Először mutatkozott be a nagyközönség előtt a Samsung, a Leo Burnett, a Helvetica és a Volvo Trucks Argentina által fejlesztett Safety Truck, amely kivetíti a hátulról érkezők számára azt a képet, amit a kamion sofőrje lát, így segít elkerülni az előzések során bekövetkező közúti baleseteket. 

A Safety Truck hátsó része két beépített kamera és egy kifejezetten erre a célra tervezett Ingematica közlekedési szoftver segítségével élőben mutatja a kamion előtti út képét. Ezáltal segít a kamion mögött haladó járművek vezetőinek, hogy jóval pontosabban mérhessék fel az előzéshez rendelkezésükre álló helyet. A közvetített kép egy nagyfelbontású, négy darab Samsung OH46D készülékből álló videófalon jelenik meg a kamion mögött haladók számára. A por- és vízállóra tervezett OHD video fal a zord időjárási körülmények között nyújtott kimagasló teljesítményéért IP56 tanúsítványt is kapott, hiszen időjárástól és útminőségtől függetlenül tiszta képet tud biztosítani.

 

A hivatalos bevezetést Argentína jelentős kiskereskedelmi cégei, a  Garbarino és a Visuar and Mirgor is támogatták. A vállalatok elkötelezettek az elektronikai termékek gyártásában és forgalmazásában, gyáraik az ország különböző területein megtalálhatóak. A hivatalos bemutatót az ikonikus „Roberto José Mouras” versenypályán rendezték meg, a helyi és nemzetközi média, valamint befolyásos üzletemberek jelenlétében. A résztvevők az esemény során termékbemutatók és tesztvezetések keretein belül  a gyakorlatban is megtapasztalhatták, ahogyan egy merőben új technológia valósággá válik. 
 
 
A Samsung Safety Truck egy éven keresztül járja majd az utakat, hogy milyen lesz, amikor találkozunk vele, az ezen a videón tekinthető meg: