A Fujitsu IoT-t támogató technológiái

forrás: Prím Online, 2016. február 16. 12:31

A Fujitsu a digitális szempontból kiegyensúlyozott nagyvállalatok üzleti növekedését ösztönző IoT-technológiákat mutat be a Mobile World Congress 2016 kiállításon. Az „Emberközpontú innováció a gyakorlatban” szlogen jegyében szemlélteti, milyen fontos szerepet játszanak a dolgok internetjét (Internet of Things, IoT) támogató megoldások az üzleti folyamatok átalakításában számos iparágban.

A Fujitsu definíciója szerint a digitális átalakulás célja a digitális szakadék áthidalása az új front-end élmény és az alapműködéshez tartozó (back-end) folyamatok és adatok tökéletes integrálásával. A vállalat szerint a digitális átalakulás fontos szerepet játszik minden szervezet üzleti növekedésében, ám megvalósításához teljeskörűen digitalizálni kell a működést. Ebben központi jelentőséggel bír a mobilitás – a munkahely-megoldásoktól kezdve a hordható technológiákon és érzékelőkön át a számítási felhőig, minden területen. A technológiának kell ott lennie, ahol az emberek vannak, és nem fordítva, hiszen csak így képes természetesen és zavarmentesen támogatni és felkészíteni őket az önálló munkavégzésre.

 

„Az európai üzleti vezetők egyetértenek abban, hogy a digitális átalakulás kritikus jövőbeni sikerük szempontjából, ugyanakkor a többség ‘hazárdjátéknak’ tartja az egész digitalizálási folyamatot” – magyarázza Dr. Alex Bazin, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és IoT digitális üzleti platformjának vezetője. „Emberközpontú innovációs szemléletünknek, valamint termékekből, megoldásokból és szolgáltatásokból álló átfogó portfóliónknak köszönhetően élen járunk a digitális fejlesztésekben, és segíteni tudunk a nagyvállalatoknak leküzdeni a digitális siker útjában álló akadályokat. A Mobile World Congressen bemutatjuk, hogyan támogatja ez a célt az IoT.” 

 

 

A Fujitsu az idei Mobile World Congressen

Az 5-ös csarnok A40-es standján a Fujitsu az alábbi intelligens IoT-technológiákat mutatja be: