A barcelónai premiert követően már meg is rendelhető az S7

forrás: Prím Online, 2016. február 21. 20:21

A Mobile World Congress egyik régen várt premierje a Samsung S7 és a Samsung S7 edge, melynek előrendelése alig néhány órával a bejelentés után Budapesten is megkezdődhet: a Vodafone most adta hírül, hogy webshopjában vasárnap éjfélkor már le is lehet adni az első megrendeléseket.

Az okostelefonok között elsőként a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge kapott Dual Pixel kamerát, így világosabb és élesebb képek készíthetők még gyenge fényviszonyok között is. A forradalmian új technológiának, a tágabb rekesznek, a nagyobb fényerejű objektívnek és a nagyobb érzékelő pontoknak köszönhetően a kamera rövidebb záridőkre és pontosabb automatikus élességállításra képes még kevés fényben is. A Motion Panorama nevű új felvétel készítési mód mozgást visz a hagyományos panorámafotókba, így a nézőt teljesen magával ragadja a vizuális élmény.

Az 5,1 hüvelykes Galaxy S7 és az 5,5 hüvelykes Galaxy S7 edge 3D üvegből és fémből készül – a kecses külső nemcsak strapabíró, hanem kényelmesen kézre is áll. Akár munkára, akár játékra használják a telefont, a készülék új Always-On Display funkciója egyszerű, érintés nélküli élményt ad a felhasználóknak, akiknek így nem kell aggódniuk, hogy lemaradnak egy hívásról vagy fontos értesítésről.

A Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge víz- és porálló (az IP68 szabvány szerint), ráadásul ehhez nem kellett kompromisszumot kötni a dizájn terén sem. A Galaxy S7 edge modellt felvértezték az Edge UX fejlett technológiájával, ami kényelmet és fokozott hatékonyságot kínál azáltal, hogy gyorsan elérhetővé teszi a felhasználó kedvenc funkcióit, mint például az e-maileket, a szelfi és panoráma módot, vagy akár más fejlesztők alkalmazásait.

A Galaxy S7 és Galaxy S7 edge gyorsan feltölthető mind vezetékes, mind vezeték nélküli technológiával. Emellett a hibrid SIM-kártyafoglalat lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy microSD kártya behelyezésével akár 200 GB-ig bővítse a tárhelyet. Bizonyos országokban pedig a foglalat duál SIM-kártyával is használható.

A Samsung jelentős hardver- és szoftverfejlesztéseket is végzett annak érdekében, hogy optimalizálja a Galaxy S7, illetve a Galaxy S7 edge által nyújtott játékélményt. A nagyteljesítményű processzor és a nagyobb kapacitású akkumulátor hosszabb játékidőt tesz lehetővé, a készülék túlmelegedését pedig belső hűtőrendszer akadályozza meg. A játékosok számára készült új bővítmény, a Game Launcher lehetővé teszi az akkumulátorfogyasztás kezelését és az értesítések minimalizálását. Ráadásul a felhasználó felveheti a játékot, és a képernyőjét is megoszthatja, hogy másokkal játsszon. A Galaxy S7 és Galaxy S7 edge által is alkalmazott Vulkan API technológiának köszönhetően a nagy teljesítményigényű grafikus játékok kevésbé fogyasztják az akkumulátort.

 



Az új készülékeken elérhető a Samsung Pay biztonságos, egyszerű, és szinte mindenhol használható mobilfizetési szolgáltatás is. A Samsung KNOX, az ujjlenyomat-felismerés és a fejlett tokenizációval védett Samsung PayNFC-t, illetve mágneses adatátviteli (MST) és vonalkód technológiát alkalmaz, így a mobilfizetés minden eddiginél több helyen, és több vásárló számára elérhető.

Az új telefonokra sokan várnak Magyarországon is, ezért a Vodafon - elsőként reagálva hazai szolgáltatók közül a barvelóniai hírekre, a hétvégével sem törődve bejelentette, hogy a Vodafone webshopjában már vasárnap éjfélkor indul a Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge előrendelése. A Samsung Galaxy S7 (32GB) Red Medium EU X csomaggal, 24 hónapos szerződéssel 4 990Ft-ért, a Samsung Galaxy S7 edge (32GB) pedig, szintén Red Medium EU X csomaggal, 24 havi szerződéssel 34 990Ft-ért vásárolható meg.
 
Minden ügyfél, aki március 10. éjfélig előrendeli az új csúcskészülékek egyikét az Online Shopban, egy Samsung Gear VR (virtual reality) szemüveget is kap. A telefonokat a www.vodafone.hu/S7 oldalon lehet előrendelni: a Galaxy S7 fekete, a Galaxy S7 edge pedig arany színben érhető el. 
 
A Galaxy S7 és S7 edge belső memóriája 32 GB, ami microSD kártyával akár további 200 GB-tal is bővíthető. Mindkét telefon nagy kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely gyorsan feltölthető és támogatja a beépített vezeték nélküli töltést is. A Galaxy S7 akkumulátora 3 000 mAh-s, a Galaxy S7 edge-é pedig 3 600 mAh-s.
 
A víz és porálló telefonok egyaránt Dual Pixel kamerával rendelkeznek. A Dual Pixel 12 MP egy olyan élvonalbeli kettős fotodióda technológia, amelyet professzionális fényképezőgépekben használnak, és amelyet a Samsung most a Galaxy S7 és S7 edge az okostelefonok között elsőként vesz át. Ez a megoldás élesebb és tisztább képeket, illetve gyors autofókuszt tesz lehetővé.
 
A telefonok Android 6.0 (Mashmellow) operációs rendszerrel érkeznek. Az elől, hátul üvegborítású Galaxy S7 kijelzője 5,1” QHD Super AMOLED, míg mindkét oldalán hajlított megjelenítővel rendelkező edge 5,5” QHD Super AMOLED-del lép a piacra.
 
A telefonok a számos kiemelkedő tulajdonság mellett a játékokat kedvelőknek is kedveznek, hiszen az következő generációs API (alkalmazásprogramozási felület) kiemelkedő játékélményt kínál a mobiljátékok barátainak.

A legújabb Samsung okostelefonok a kiskereskedelmi forgalomban március 11-én, pénteken jelennek majd meg.