Duplázás 3 év alatt az S&T PLM üzletágánál

forrás: Prím Online, 2016. március 3. 07:18

Az S&T PLM üzletágának árbevétele több mint kétszeresére nőtt három év alatt. 2015-ben még a megdönthetetlen rekordnak tűnő 2014-es eredményeket is sikerült 16%-kal felülmúlni. Az S&T növekedési stratégiájában a minőség játssza a kulcs szerepet, és a piac visszaigazolja a stratégia helyességét.

A növekedés motorjai

Az S&T 2015-ben tovább tudta növelni piaci részarányát, erőteljesen bővült a Creo felhasználók tábora. A meglévő ügyfelek is intenzíven bővítették a munkahelyek számát: az ismételt vásárlások jól jelzik a felhasználói elégedettség növekedését. Emellett előtérbe kerültek az olyan komplexebb projektek is, mint a testreszabott Windchill PLM megoldások, vagy az egyedi posztprocesszor és gépszimuláció fejlesztést igénylő ESPRIT CAM rendszer bevezetések.

 

A választás szabadsága fontosabb, mint valaha

Napjainkban példátlan sebességű és arányú változásoknak lehetünk szemtanúi. Az évtizedeken keresztül megszokott szoftver kereskedelmi környezet alapjaiban változik meg. Régebben a cégek megvásárolták a szoftvereiket és mellé a szoftverkövetést, ma pedig egyre dominánsabbá válik a szoftverbérlés. A szoftver bérlet 60-70%-kal csökkenti a szoftver forgalmazók árbevételét az átállás első éveiben, ami jelentős fejfájást fog okozni ezen cégeknek: egyre nehezebben fogják tudni finanszírozni a magas színvonalú ügyfél-támogatást. Van olyan versenytárs CAD gyártó, aki ebben az évben teljes egészében átáll a bérleti konstrukcióra. A bérlet előnye az alacsony belépési költség, hátránya viszont, hogy a felhasználó nem tulajdonolja a szoftvert. 

Az S&T ezzel szemben a teljes szabadságot kínálja a felhasználóknak, a szoftverek kedvezményesen megvásárolhatók vagy bérelhetők. 

 

2016 S&T PLM üzleti kilátások, fejlesztések

Az utóbbi három év robbanásszerű fejlődése után egy konszolidációs évvel számol az S&T PLM üzletága, ami megalapozza a következő évek újabb intenzív fejlődését. Nagy hangsúlyt kap az IoT és AR technológiák minél szélesebb körű megismertetése a felhasználóink körében. Ezen felül a termék portfólió további új elemekkel gazdagodik az év során, elsősorban a magas hozzáadott értékű területekre koncentrálva. Emellett az S&T továbbra is kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények CAD/CAM/PLM támogatására.