A Check Point tizenegyedik alkalommal kapott „ajánlott” minősítést az NSS Labs-től

forrás: Prím Online, 2016. március 4. 11:14

A világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalata, a Check Point Software Technologies Ltd. tizenegyedik alkalommal kapott „ajánlott” („recommended”) étékelést az NSS Labs-től.

Ez alkalommal az új generációs tűzfal teszten (Next Generation Firewalls – NGFW) szerezte meg a minősítést a vállalat (immáron ötödik alkalommal), méghozzá a legmagasabb (99,8%) block rate szintet érte el az NSS Labs Exploit Library-nél, illetve a legmagasabb biztonság hatékonysági eredményt (99,6%).

 

A független biztonsági termék tesztek és kutatások terén vezető szerepet játszó NSS Labs közismerten az iparág legátfogóbb külsős vizsgálatait végzi, a való világ kihívásainak megfelelő kutatásokat és elemzéseket kínál a vállalatoknak, a kormányzati szerveknek, és a legkülönbözőbb méretű szervezeteknek. Az NSS Labs biztonsági hatékonysággal kapcsolatos vizsgálatai a kereskedelmi, a nyílt forrású és a szabadalmazott eszközök széles körét használó mérnökök alapos ismereteit aknázzák ki.

 

Az NSS Labs 2016 NGFW Check Point megoldásokkal kapcsolatos jelentésének legfontosabb megállapításai:

 

„Ügyfeleink elsősorban azért fektetnek be biztonsági rendszerekbe és hozzák létre őket, hogy megakadályozzák a hackerek és a rosszindulatú programok bejutását a hálózataikba és rendszereikbe; ez pedig csak az iparág legjobb eredményeket felmutató technológiáival érhető el,” - mondta Gabi Reish, a Check Point termékmenedzsmentért felelős elnökhelyettese. „Az, hogy az NSS Labs-nél a legjobb eredményt értük el a fenyegetések beazonosítása és blokkolása terén, bizonyítja, hogy a Check Point a legmagasabb szintű biztonságot kínálja ügyfelei számára.”