Napi Doodle, heti összefoglaló (frissítve vasárnap reggel)

forrás: Prím Online, 2016. március 5. 17:47

Egyre sűrűbben emlékezik meg a Google valamelyik ország valamilyen évfordulójáról a Google logó rajzos kicsavarásával, animációs filmecskével, úgynevezett Google Doodle-lel. Az elmúlt munkahét minden napjára jutott megrajzolható - és az adott országban egy napra a keresőbe beépíthető - évforduló. (Frissítés: a szombati kihagyás után vasárnap duplázott a Doodle-rajzoló csapat, így megvan a "hét nap - több, mint hét doodle" rekord.)

Hétfőn - február 29-én - India kivételével a plusz egy nap nyuszikája ugrált be február 28. és március 1. közé, de Indiában az alábbi rajzocskát láthatták a Google keresőjében, s ezzel a táncos koreográfus,  Rukmini Devi Arundale 112. születésnapja előtt tisztelgett a kereső.

 

Kedden a wales-iek által ünnepelt Szent Dávid Napra lehetett rákeresni egyből a logót helyettesítő képből:

Szerdán ismét egy születésnap, ezúttal Marija Juric Zagorka, horvát írónő,  születésének 143. évfordulója ihlette meg a rajzfilmeseket.

 

 

 

Csütörtökön a Hinamatsurit ünnepelte a japánokkal együtt a Google, ez a lányok/babák napja.

A péntek a Rio-Niterói híd átadásának 42. évfordulója, amikor is csak a híd pilléreinek árnyéka rajzolta ki a Google-t.

A héten ma először pihent meg a rajzoló. Talán nem tudta, hogy Magyarországon ez a szombat épp nem munkaszüneti nap, rajzolhatott volna nekünk valamit mondjuk  Árpád-házi Szent Kingáról, IV. Béla király lányáról, Lengyelország és Litvánia védőszentjéről, aki 792 éve, 1224-ben március 5-én született. Ennél jelentősebb magyar évfordulót hirtelenjében én se tudnék a mai naphoz rendelni...

===

Frissítés: A Google rajzolói is érezhették, hogy ez a szombati lazítás nem illeszkedik a szépen elkezdett sorozatba, ezért azután vasárnap dupláztak:

Írországban, az Egyesült Királyságban és Nigériában az Anyák Napját ünneplik ma egy anyakutyussal,

míg Ghanában a függetlenség napját egy kisfilmmel.