Az Avnet Magyarországra is elhozza a legmodernebb felhőszolgáltatást

forrás: Prím Online, 2016. március 9. 15:17

Az Avnet, Inc., a világ egyik vezető technológiai disztribútora bejelentette, hogy aggregátor szerepet kapott az EMEA (Európa, a Közel-Kelet és Afrika) térségében a VMware vCloud Air Network szolgáltatások értékesítésében, így napjaink egyik legmodernebb felhőszolgáltatásait mostantól a hazai vállalatok is igénybe vehetik.

„A VMware-rel kötött megállapodásunk értelmében, a VMware vCloud Air megoldást mostantól a magyarországi szolgáltatók is felvehetik portfóliójukba, így a hazai vállalatok számára a legmodernebb nyilvános és hibrid felhőszolgáltatások is elérhetővé válnak. Az adattárolás rugalmasabbá és biztonságosabbá válik a fizikai adattárolás felhőszolgáltatásokra cserélésével, továbbá, miután a felhőszolgáltatásoknak ügyféloldalon jelentkező karbantartási költségei nincsenek, az adattárolás összköltsége kiszámíthatóbb és nem mellesleg alacsonyabb is lesz” – mondta el Bartha Péter, az Avnet TS magyarországi leányvállalatának ügyvezetője, egyben a vállalat dél-kelet-európai régiójának vezetője.

 

Az Avnet és a VMware közötti megállapodás eredményeképpen, a disztribútor Ausztriában, Csehországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Romániában, Svájcban és Törökországban indított tevékenységével, a vCAN menedzselt szolgáltatói program vezető aggregátora lett az EMEA térségében.

 

A VMware vCloud Air Networkkel párhuzamosan, a VMware vCloud Air Disaster Recovery megoldás is megérkezett Magyarországra. A kiegészítő szolgáltatás az adatközpontok meghibásodása esetén is folyamatos működést tesz lehetővé, valamint megteremti a magáncélú, a nyilvános és a hibrid felhők közötti átjárás szabadságát.