A vállalati adatok 40 százaléka elavult

forrás: Prím Online, 2016. március 23. 10:35

A Veritas bemutatta Data Genomics Index elnevezésű jelentését, amely az iparágban elsőként pontos, valós idejű képet ad a vállalati adatok összetételéről. A jelentés a Veritas Data Genomics Project elnevezésű kezdeményezésének első kutatása, amely szerint a vállalati adatok több mint 40%-a elavult, és érintetlenül maradt az elmúlt három évben. 

A Fortune 500 vállalatainak 86%-ával együttműködve, adataiknak exabájtjait archiválva és elemezve, a Veritas egyedülálló lehetőségekkel rendelkezik a vállalati környezetek jellegének meghatározásához. A Veritas jelenleg a metaadatok jellemzőire fókuszál, és a vállalat elemzőmegoldásait használó ügyfelektől származó metaadatok összesítésével a Veritas pontos képet alkothat a nagyvállalati adatkörnyezetekről. 

 

Annak érdekében, hogy teret adjon a kutatáshoz tartozó közösségnek és fórumnak, a Veritas elindította Data Genomics Project elnevezésű kezdeményezését is, amely segíthet a vállalatoknak megérteni az általuk létrehozott, tárolt, és kezelt strukturálatlan adatok valódi természetét. A projekt adattudósok, iparági szekértők, és meghatározó gondolkodók közössége lesz, amely tovább építi az információkezelés adattérképét, és széles körben megosztja a szakemberek kutatási eredményeit és véleményeit az adatok növekedése okozta kihívásokkal küzdő szervezetekkel.

 

A Data Genomics Index az első olyan jelentés, amely összehasonlítási alapként szolgálhat a vállalatok adatkörnyezetének összetételéről. Ez a betekintés segítséget nyújthat a vállalatoknak, hogy azokon a területeken növeljék hatékonyságukat és fordítsanak többletfigyelmet a folyamatok optimalizálására, ahol az erőfeszítések a legjobban megtérülnek.

 

A jelentés legfontosabb megállapításai: