Veletech kütyüexpo a Millenárison

forrás: Prím Online, 2016. március 23. 11:31

Idén tavasszal ismét önálló rendezvényként várja látogatóit a telekommunikácós, informatikai és szórakoztatóelektronikai kiállítás.

Április 9-én a budapesti Millenáris ad otthont az évek óta növekvő méretű Veletech kiállítás következő állomásának. A látogatók megismerkedhetnek a legfrissebb okostelefonos és informatikiai, valamint szórakoztatóelektronikai termékekkel, bátran kezükbe vehetik és ki is próbálhatják azokat, de a Veletech nem csak erről szól. A szervezők számos olyan programmal készülnek, amelyekkel a közönség testközelből tapasztalhatja meg, hogy azok az újdonságok és trendek, amelyek manapság jelen vannak az iparágban hogyan működnek és miképpen formálják át mindennapjainkat.

 

 

A kiállításon több mint 25 márka több száz termékével találkozhatnak az érdeklődők. A 2016-os évben egyre inkább előtérbe kerül a virtuális valóság, ez a Veletechen is különösen hangsúlyos lesz. A hazai Nemesys Games által felépített VR Split labirintus mellett számos szimulátor és egyéb VR-élmény várja majd a látogatókat. Lehet drónokat simogatni és reptetni, vállalkozó kedvűek maguk is készíthetnek hardvereket, a különleges, egyedi építésű számítógépházak versengése (Veletech Moddingverseny) pedig garantáltan megdöbbentő látvánnyal kecsegtet. A jelen és a jövő mellett a múltat a Mobilmementók csapatának hatalmas, régi telefonokból álló kiállítása képviseli majd, miközben a két csarnokban két különböző színpadon szakmai előadások zajlanak IoT, okos eszközök, okos autók, edukációs megoldások és egyéb érdekes témaköröket érintve.

 

 

A szervezők gondolnak a családos látogatókra is, a gyermekmegőrzőben az Óbudai Egyetem készségfejlesztő játékaival tölthetik majd az időt a legkisebbek, idén pedig az autóipar is nagyobb szerepet kap, hiszen a gépkocsik fedélzeti rendszereinek is egyre hangsúlyosabban kell okostelefonokkal együttműködniük. A Veletech kiállításnak továbbra is az a célja, hogy a technológia iránt érdeklődők ne csak megnézhessék, hanem ki is próbálhassák az újdonságokat, a standokon pedig akár mély, szakmai kérdéseket is feltehessenek.