Az Oracle bemutatja a cloud szolgáltatások bevezetését jelentősen egyszerűbbé tévő szolgáltatás-készletét

forrás: Prím Online, 2016. március 24. 13:33

Az Oracle ma bejelentette új vállalati termékcsaládját, amely megkönnyíti a felhőre való átállást, és segít a leküzdeni a bevezetés legnagyobb akadályait.  Ez az első olyan szolgáltatás, amely nagyobb választási lehetőséget kínál az informatikai vezetőknek abban a tekintetben, hogy az informatikai felhőt milyen formában veszik igénybe, és lehetővé teszi üzletileg kritikus alkalmazások egyszerű áthelyezését a felhőbe.

Miközben számos vállalat készen állna arra, hogy üzleti folyamatait a nyilvános felhőbe költöztesse, sok üzleti, jogi és szabályozási követelmény akadályozza őket a technológia igénybe vételében. Mai bejelentésével az Oracle megkönnyíti ezt a lépést minden iparág számára, kihasználva az Oracle Public Cloud szolgáltatásainak  költséghatékonyságát és innovációs előnyeit, függetlenül attól, hogy hol akarjuk használni őket: az Oracle nyilvános felhőjében vagy saját adatközpontunkban. 

 

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy ügyfeleinknek megkönnyítsük a felhőbe való átállást, amely felgyorsítja az innovációt, a növekedést és az üzleti átalakulás folyamatát.” – mondta Thomas Kurian, az Oracle elnöke. „Mai híreink példanélküliek. Bejelentettünk számos új felhőszolgáltatást, amivel mi vagyunk az első olyan Public Cloud szolgáltató, amely választási lehetőséget ad a szervezeteknek abban, hogy hol és hogyan akarják futtatni felhő alapú megoldásaikat.” 

 

A ma bemutatott Oracle Cloud at Customer szolgáltatáscsomag (hardver, szoftver, üzemeltetési szolgáltatás komponensekkel) a vállalatok számára az Oracle Cloud Szolgáltatások összes előnyét biztosítja; agilitás, egyszerűség, teljesítmény, rugalmas skálázhatóság és előfizetéses ár, mindezt a saját adatközpontjukban. Ez az első olyan megoldás egy nagy publikus felhő szolgáltatótól, amely teljes mértékben kompatibilis a nyilvános felhő szolgáltatással, de elérhető helyi környezetben is. Mivel a megoldásban  alkalmazott szoftver azonos az Oracle nyilvános felhőben használttal, a felhasználók kivalóan bevethetik számos olyan tipikus felhő feladatra, mint  katasztrófatűrő tartalék rendszerek építése, a kapacitás nagy terhelés esetén történő dinamikus kiegészítése, a tesztkörnyezetek kialakítása, a rendszer terhelésének dinamikus elosztása/áthelyezése, valamint a DevOPS módszer egyszerű API és Script alapú támogatása. Mivel a teljes üzemeltetést  az Oracle végzi, az ügyfelek számára a saját adatközpontjukban a nyilvános felhővel azonos és folyamatosan a legújabb fejlesztéseket tartalmazó, naprakész élményt jelent ennek a szolgáltatásnak a használata.  

 

A felhasználók adatközpontjaira kiterjesztett Oracle Cloud szolgáltatásaival az ügyfél képes:

 

Az iparág legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatás-portfóliójával rendelkező Oracle Cloud továbbra is erős növekedést mutat, naponta 70 millió feletti felhasználót és több mint 34 milliárd tranzakciót támogatva. Az Oracle Cloud 19 adatközpontban fut világszerte.