Magyar szoftverfejlesztők előtt nyit kaput a Zebra

forrás: Prím Online, 2016. április 4. 09:52

Magyar szoftveres cégek számára kínál az applikációk fejlesztésébe történő bekapcsolódási lehetőséget a Zebra Technologies. A világ vezető automatikus azonosítási rendszer gyártója a hardver- és szoftverfejlesztés szoros összekapcsolásában látja a piacvezető szerep megtartásának kulcsát. Minderre pedig a folyamatos innováció fenntartásához van szükség.

"Mindenki számára világos, szoftver nélkül nincs hardver, tartalom nélkül a dobozok üresek lennének. Erős az elkötelezettségünk a szoftver fejlesztő cégek munkájának támogatására, hiszen az így kifejlesztett megoldások erősítik a Zebra kínálatát. A független szoftver szállítók képesek biztosítani, hogy a Zebra eszközei kimagasló szolgáltatási palettával rendelkezzenek, de ehhez nagyon szoros partnerségre van szükség. A Zebra technikai támogatást nyújt többek között a fejlesztés optimalizációhoz, az androidos migrációhoz és a teszteléshez. Abba is komoly energiát fektetünk, hogy a sikeres fejlesztők előtt új üzletek és új partnerek felé is kapukat nyissunk. Ugyanakkor szoftveres partnereink erősítik a Zebra kínálatát, egyszerűbb kezelhetőséget, rendre számos új szolgáltatást, folyamatos innovációt biztosítanak a termékeinkhez. Mindennek nyertese pedig csakis az ügyfél lehet” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye, a Zebra nemrég Magyarországon járt regionális applikációs partner vezetője.

 

Az ügyfél számára mindez több szempontból is előnyös. Az integrált fejlesztés jelentős működési biztonságot nyújt, hiszen a termék mögött egy hardveres cég és a szoftverfejlesztő vállalkozások szoros együttműködése húzódik meg. Az esetleges problémák átbeszélése és megoldása lényegesen könnyebb, hiszen mind az eszköz, mind a szoftver oldaláról “van kivel beszélni”. A kérdések átbeszélése komplexen történhet, és a javasolt megoldások is integrált szemléletűek. 

 

"Termékeinkkel több mint 100 országban vagyunk jelen, és ezek mindegyikében tudjuk az ügyfeleknek kamatoztatni ezt az együttműködésünket. Az a célunk, hogy a szoftverfejlesztő cégek összetétele is színesedjen. A magyarországi látogatásom is ezt célozta, találkozzak azokkal a szóba jöhető szoftverfejlesztő csapatokkal, amelyek egy-egy új applikáció kidolgozását végeznék. Ezzel a lehetőséggel az elmúlt időben egyre több országból élnek. Egy korábban általunk felkarolt holland szoftverfejlesztő csapat például ma már több kontinensre szállít megoldásokat. A magyar cégek sem csak a Zebra eszközök fejlesztésében tudnának részt venni, hanem megnyílhatnának előttük a világ legkülönbözőbb országainak kapui” - mondta Alexandre Thiaw-Woaye.

 

A cég a fejlesztők munkájának támogatására egy számukra hozzáférhető, önálló platformot hozott létre. Tekintettel arra, hogy a Zebra kizárólag vállalati androidra fejlesztett eszközöket dob piacra, ezért minden támogatást megad ahhoz, hogy az androidos fejlesztők bekapcsolódása ne ütközzön akadályokba. Erre a célra a Zebra önálló szoftervfejlesztő környezetet, ún. SDK-t alakított ki.

 

Az innováció támogatása és felkarolása minden tekintetben kulcsfontosságú a Zebra számára. Az innovációkutatással foglalkozó Fast Company a sport világának leginnovatívabb cégeinek egyikeként jellemezte a Zebra Technologies-t. A Zebra azzal az egyedi helymeghatározási megoldással nyerte el a legkimagaslóbb 10 cég egyikének járó elismerést, amivel a sport világának mélyebb megértését, ezen belül pedig elsősorban az amerikai futball mérkőzéseinek valós idejű elemzését segíti. Szintén Zebra eszközök biztosítják azt a rendszert, amelyre alapozva a Disney az élményparkjaiban és éttermeiben felszolgált élelmiszerek biztonságát ellenőrzi. A Disney az évente felszolgált 81 millió adag étel mindegyike esetében a Zebra eszközeire és a kapcsolódó szoftverre építve ellenőrzi az élelmiszer előállításának, szállításának és elkészítésének egyes elemeit. Az innovációs tevékenység elismerését jelzi az a díj is, amit a TC70 kéziszámítógép révén az iF design versenyen nemrég nyert a vállalat. A Zebra idén piacra dobott legújabb kéziszámítógépe pedig még ennél is messzebbre tekint. A raktári dolgozók feladatainak újragondolásával kialakított TC8000 14%-kal hatékonyabb munkavégzést, könnyű kezelhetőséget, az okostelefonokéhoz hasonló, de vállalati igényekre szabott androidos operációs rendszert, jól olvasható kijelzőt, szabadkézi, kesztyűs és stylusszal történő adatbevitelre is reagáló érintőképernyőt kínál - mindezt a mindent átható innováció szellemében.