A Schneider Electric már lítium-ion akkumulátorokkal is szállítja háromfázisú UPS-eit

forrás: Prím Online, 2016. április 14. 10:13

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője bejelentette, hogy támogatja a lítium-ion (Li-ion) akkumulátorok alkalmazását a szelepvezérelt ólom-sav (VRLA) energiatárolók alternatívájaként, legtöbb háromfázisú szünetmentes áramforrásában (UPS).

A fejlesztés következtében a Schneider Electric segít a szünetmentes áramforrásokkal rendelkező ügyfeleinek abban, hogy:

 

„Habár alacsony költségeinek és nagyfokú megbízhatóságának köszönhetően a savas akkumulátorok maradnak az UPS-ek leggyakrabban alkalmazott energiatárolói, egyre több felhasználó számára jelentenek vonzóbb alternatívát a lítium-ion megoldások. Noha Li-ion típusú áramforrások ára az elmúlt évek csökkenő tendenciájához képest még mindig magasabb, mint egy hasonló kapacitású VRLA rendszeré, alkalmazástól függően akár 40% megtakarítást kínálnak a teljes bekerülési költségen az élettartamuk során” – mondta Radev Mihály, a Schneider Electric IT üzletágának értékesítési igazgatója.

 

A Schneider Electric St. Louis-i technológiai központjában állítja ki és mutatja be a Li-ion akkumulátor megoldását. Az új típusú akkumulátor már rendelhető egyes Symmetra MW, Galaxy 7000 és Galaxy VM-et alkalmazó projekthez, 2016 második felében pedig széles körben is elérhetővé válik. További három-fázisú berendezések támogatására 2017 folyamán kerül sor.