Egyedülálló hiperkonvergált infrastruktúra-kínálattal erősít a Dell

forrás: Prím Online, 2016. április 16. 03:39

A Dell tovább bővíti az iparág legszélesebb hiperkonvergált infrastruktúra-kínálatát, hogy - igazodva a jelenlegi és jövőbeni igényeikhez - az ügyfelek számára még gyorsabbá és egyszerűbbé váljon az informatikai környezetek létrehozása és felügyelete.

Az új megoldások között megtalálhatók a VCE VxRail eszközökek, a VxRack rendszerek, a rugalmas VMware Virtual SAN Ready Nodes csomópontok és a következő generációs Dell XC sorozatú nagymértékben egyesített készülékek. A vállalat ezáltal az élvonalbeli infrastruktúra-megoldások legszélesebb választékát kínálja a piacon – a referencia architektúráktól egészen az egyedi igények alapján célzottan kifejlesztett megoldásokig.

 

A vállalatok egyre inkább élnek a rugalmas, skálázható, egyszerűsített informatikai környezetek előnyeivel, a gyorsabb értékteremtés és a hatékonyabb üzemeltetés lehetőségeivel. Ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbé válnak a hiperkonvergált infrastruktúrák, amelyek egyetlen megoldásban vagy eszközben egyesítenek teljes értékű tárolási, számítási és hálózatkezelési funkciókat, jellemzően virtualizált környezetek számára. Az IDC piackutató és -elemző cég szerint a nagymértékben egyesített rendszerek nemzetközi piacán a várható összetett éves növekedési ütem (CAGR) 2019-ig várhatóan megközelíti a 60 százalékot, ami több mint 3,9 milliárd dolláros forgalmat jelent. 

 

„Ahogy a vállalatok egyre inkább adatvezéreltté válnak, és egyre egyenlőtlenebbek a munkaterhelések, úgy válik folyamatosan erőteljesebbé a hiperkonvergált megoldások iránti igény. Várakozásaink szerint a piac 2019-re közel 4 milliárd dolláros forgalmat fog produkálni. Jelenleg azt látjuk, hogy az ügyfelek különböző belépőszinteket szeretnének a nagymértékben egyesített infrastruktúrához. A Dell már a kezdeteknél megjelent ezen a piacon, azóta is erős növekedést mutat, valamint megfelelő szemlélettel és átfogó megközelítéssel rendelkezik a szegmens jövőbeli alakulását illetően” – mondta Matt Eastwood, az IDC vállalati infrastruktúrákért és adatközpontokért felelős csoportjának alelnöke.

 

„A Dell a hiperkonvergált infrastruktúrák esetében is a vállalat általános filozófiáját vallja, vagyis az „egy méret mindenkinek” jellegű megoldások erőltetése helyett az ügyfelek igényeire koncentrál. A hiperkonvergált termékkínálatunk magában foglalja a legmegbízhatóbb és legváltozatosabb céleszközöket, integrált rendszereket, valamint a gyárilag telepített megoldásokat és rugalmas referenciaarchitektúrákat. Így a Dell olyan rendszereket biztosít, amelyek szinte percek alatt telepíthetők és skálázhatók, illetve segítenek az ügyfelek meglévő informatikai környezetében saját, rugalmas rendszert kialakítani. Blueprint programunk ezen bővítése további, előre kialakított választási lehetőségeket kínál az ügyfeleknek, melyek megfelelnek az adott egyéni követelményeknek. Így végeredményben a lehető legnagyobb támogatást nyújtják a kívánt üzleti eredmény eléréséhez” – mondta Marius Haas, a Dell Enterprise Solutions üzletágának elnöke és kereskedelmi igazgatója.

 

Rugalmas és változatos hiperkonvergált infrastruktúra-megoldások

A Dell ügyfeleit nem csupán az aktuális, de a jövőbeni informatikai igényeiben is támogatni tudja. Ezért a vállalatot számos olyan, különböző méretű szervezet választja informatikai partnereként, amely egyedi céljai eléréséhez a legmegfelelőbb, ugyanakkor rugalmasan alakítható informatikai megoldásokat keresi. A Dell azzal a céllal hozta létre az iparág legszélesebb hiperkonvergált infrastruktúra kínálatát, hogy eleget tegyen a különböző ügyfélkritériumoknak a megoldások sikeres létesítése érdekében. A rendelkezésre álló lehetőségek elegendő rugalmasságot biztosítanak az ügyfeleknek ahhoz, hogy az előírásokat követve akár saját egyéni megoldásaikat is megalkothassák. A skálázható eszközöknek köszönhetően a cégek kisebb léptékben is gondolkodhatnak, de akár teljes körű, előre megépített megoldásokat is üzembe helyezhetnek. A termékek tökéletesen hozzáigazíthatók az adott szervezet informatikai környezetéhez, terheléséhez, valamint teljesítménybeli és méretezési követelményeihez.

 

A Dell nagymértékben egyesített infrastruktúra-kínálatában mostantól elérhetőek a VCE hiperkonvergált megoldásai is, valamint az EMC egyesített platformrészlege:

 

 

A Dell hiperkonvergált infrastruktúra-kínálatában számos további újdonság megtalálható, a rugalmas építőelemektől az appliance-eken át a teljes körű megoldásokig: