A Samsung és Morgan Neville bemutatja: sportoló reménységek küzdelmes útja az olimpia felé

forrás: Prím Online, 2016. április 20. 13:41

A Samsung Electronics, amely a vezeték nélküli eszközök kategóriában az olimpiai játékok nemzetközi partnere, az Oscar-díjas filmessel, Morgan Neville-lel együtt ünnepelte „A Fighting Chance” című közös filmjük bemutatóját New York-ban, a 2016-os Tribeca Film Festival keretében tartott vetítésen.

Ez a nagy hatású rövid dokumentumfilm sosem látott szemszögből mutatja be négy olimpiai reménység életét, akik a világ különböző országaiban az akadályokkal nem törődve, a kihívásokkal megküzdve próbálják elérni álmukat, hogy versenybe szállhassanak a 2016-os riói olimpián. 

 

A film bemutatóját követően bejelentették, hogy az alkotás a nemzetközi nézők százmilliói számára is elérhető a Vimeo videomegosztó szolgáltatásban a www.Vimeo.com/channels/AFightingChance linken. 

 

„A Samsung mindig is az akadályok legyőzésére törekedett. A filmen keresztül négy olyan sportolót állítunk reflektorfénybe, akik nem törődnek a nehézségekkel, és a saját határaikat feszegetve valósítják meg az álmaikat” – mondta Younghee Lee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának marketingért felelős alelnöke. – „Az ő inspiráló történetük bemutatásával szeretnénk alátámasztani, hogy a Samsung nem csak az olimpiai játékok egyik szponzora, hanem olyan vállalat, amely valóban támogatja ezeknek a motiváló sportolóknak a fejlődését. Történetük bemutatásával remélhetőleg a világon mindenütt sikerül arra ösztökélnünk az embereket, hogy küzdjék le az előttük álló akadályokat.”

 

Az „A Fighting Chance” négy olimpiai reménység figyelemre méltó történetét meséli el Lesothóból (Tsepo Mathibelle, maratonfutó), Vanuatuból (Miller Pata és Linline Matauatu, strandröplabdázók) és a Dominikai Köztársaságból (Yenebier Guillén Benitez, bokszoló, 75 kg-os súlycsoport). Bár más-más sportágakat és országokat képviselnek, közös bennük a szenvedély és a rendíthetetlen elszántság, hogy legyőzzék az akadályokat, és képviselhessék nemzetüket a 2016-os riói olimpián. 

 

A lelkesítő dokumentumfilm a bátorság, a reménység és a kitartás története: négy olimpiai tehetség útját mutatja be, amint szembeszállnak a kihívásokkal, miközben történelmet írnak hazájuk számára. 

 

„Az olimpia egyik fő ereje, hogy mindenkinek lehetősége van kiállni, mégis vannak olyan országok és sportolók, akik nem rendelkeznek megfelelő erőforrásokkal, éppen ezért rengeteg kihívással kell szembenézniük” – mondta Morgan Neville rendező. – „Nagyon izgalmas volt a Samsunggal együtt dolgozni az „A Fighting Chance” elkészítésén. Életre szóló élmény volt megismerni ezeket a sportolókat és kiemelni a történetüket az ismeretlenség homályából. A nézők számára azonnal világossá válik, mennyire keményen dolgoznak, milyen hatalmas számukra a tét és mennyire tehetségesek. A forgatás befejeztével bizonyossá vált, hogy mindannyian aranyérmet érdemelnek.”

 

  

Az olimpiai reménységek az akadályok leküzdéséről

Tsepo Mathibelle (maratoni futó, 24 éves, Lesotho) szerint: „Büszke vagyok rá, hogy szerepelhetek a Samsung „A Fighting Chance” dokumentumfilmjében, és megmutathatom a világnak, milyen szellemiségű és akaraterővel bíró emberek a lesothóiak. Bár országunk kicsiny, a szívünk nagy, éppen ezért nagy izgalommal várom, hogy a családomat, a barátaimat és a honfitársaimat képviselhessem a 2016-os riói olimpián.” 

 

Miller Pata és Linline Matauatu (strandröplabdázók, 27 és 25 évesek, Vanuatu) elmondta: „Az álmunk az, hogy eljussunk az olimpiára, különösen, mivel kezdetektől rengeteg energiát fektettünk célunk elérésébe, és jelenleg is, nap mint nap megküzdünk érte. Bár Vanuatun nem könnyű egy anyának sportolnia és elszakadnia az otthonától a versenyek miatt, a Samsung megkönnyíti számunkra a kapcsolattartást a családunkkal, illetve az edzőnkkel is, amikor éppen különböző helyen vagyunk.”

 

Yenebier Guillén Benitez (bokszoló, 75 kg-os súlycsoport, 29 éves, Dominikai Köztársaság) szerint: „Nagyon keményen dolgozom, hogy leküzdjem a nehézségeket, mert el akarom érni a kitűzött célomat: hogy önmagamhoz képest a legjobb legyek, és érmet szerezzek az olimpián. A Samsung nagylelkű ajándékaként telefonon tudjuk tartani a kapcsolatot a családunkkal és a barátainkkal, és ez rendkívül nagy segítség, hiszen számomra ők jelentik a lelkesítő erőt. A Samsung technológiája által az edzéseimet is jobban tudom követni, tarthatom a kapcsolatot az edzőmmel, valamint ellenőrizhetem és fejleszthetem a technikámat. Kívülről ezek talán apró dolgoknak tűnnek, de nekem igenis sokat számítanak, hiszen akár a végeredmény is múlhat rajtuk.”