Mit tehetünk Földünkért – a Föld Napján és azon túl

forrás: Prím Online, 2016. április 26. 07:21

100 lap kinyomtatása 0,9 kg széndioxid kibocsátását jelenti, azaz megfelel 3 kilométer autózásnak.

A Lexmark cégcsoport – így a Lexmark Magyarország is - a körkörös gazdaság elvét követi, elkötelezetten népszerűsíti annak előnyeit és maga is arra törekszik, hogy üzleti tevékenységének minél nagyobb részébe beépítse a körkörös gazdaságot támogató módszereket.

 

A Föld Napján, amelyet idén április 22-én már a 26. alkalommal ünnepeltünk, a Lexmark a nyomtatás szempontjából ad támpontot ahhoz, hogy mit is csinálhatnánk jobban, másképp, hogy ökológiai lábnyomunkat csökkenthessük. A környezet védelme közös felelősség, amelyért nem csak otthon, hanem a munkahelyeken is sokat tehetünk. 

 

De mit, és hogyan?

A nyomtatópark teljes szénlábnyomának akár 80%-át is a papírfelhasználás teheti ki, illetve jelentős részt jelent a tonerkazetták használata is.

 

A Lexmark az energiatakarékos nyomtatók kínálatával, tonerkazetta-gyűjtő és újrahasznosító programokkal, valamint a toner- és papírfogyasztás csökkentésére irányuló megoldásokkal járul hozzá az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

 

 

Mit tehetünk a felesleges nyomtatás elkerülése és így az ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében? Bár néhány javaslat magától értetődőnek tűnik, érdemes tudatosan beépíteni a mindennapokba. 

 

„Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb a felhasználók részéről az igény arra, hogy a nyereségszemlélettel közvetlenül nem megfogható értékekkel is harmóniában legyen a mindennapi üzleti működésük” - mondta Csucska Péter, a Lexmark Magyarország ügyvezető igazgatója. „Az egyik ilyen terület a környezetvédelem, amelyben a közösséggel szembeni egyéni felelősség is megnyilvánul. A Lexmarknak nagy és folyamatosan növekvő tudása van arról, hogy a nyomtatástechnika és a nyomtatással kapcsolatos vállalati szokások hogyan tudnak akár igen komoly mértékben hozzájárulni a környezet terhelésének csökkenéséhez. Ezt a tudást minden fórumon igyekszünk átadni a felhasználóinknak.”